"Türkiye'yi etkisiz kılmak için terör örgütlerini kullandılar"

Ülkü Ocakları Kapaklı Başkanvekili Ferhat Doğan, son günlerde ülkemizde gelişen olaylar ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Kapaklı 17.09.2017 22:12:00 0
"Türkiye

 

Doğan, açıklamasında Türkiye’nin terör örgütlerin faaliyetleriyle bulunduğu coğrafyada etkisizleştirilmeye çalışıldığının altını çizdi. PYD, PKK ve son olarak da FETÖ gibi örgütlerin tamamen bu etkisizleştirme projesinin bir ürünü olduğunu savunan Doğan, Hendek Savaşları ve Fırat Kalkanı Operasyonu’nun bu projelere karşı durulan büyük bir tavır olduğunu belirtti.

TÜRK DEVLETİ HAİN PROJEYE KARŞI KOYDU

Konuyla ilgili olarak Doğan yaptığı açıklamada, "1990’lardan bu yana, İsrail’in güvenliği ve enerji yollarının denetimi ekseninde, Birinci Dünya Savaşı sonrası cetvelle çizilen sınırları değiştirmeye matuf, küresel emperyalist projenin yeni bir safhasına gelindi. Sahte ve yalan gerekçelerle Irak’ı parçalayan ve kargaşaya sokan ABD ve müttefikleri; Arap Baharı ve BOP Projesi adı altında Kuzey Afrika’dan Pakistan’a uzanan İslam coğrafyasını kan ve gözyaşına boğan medeniyet içi çatışmayı körükleyip duruyorlar. Suriye’deki planları için, kurup büyüttükleri DAEŞ’i bir buldozer gibi kullandılar; ondan kurtulmak bahanesiyle de küresel planın gönüllü piyonluğuna soyunan pkk ile birlikte Suriye’de ihanet koridoru inşa ettiler. Türkiye’yi, bu coğrafyanın yeniden tanziminde etkisiz kılmak için FETÖ, PYD ve PKK terör örgütlerini kullandılar. Buna karşılık daha önceki hatalı siyasetin seyrini fark eden Türk Devleti, 2015 yazında başlayan “Hendek Savaşları” ve ‘’Fırat Kalkanı Operasyonu’’ ile bu hain projeye karşı dik ve tutarlı bir tavır ortaya koyabildi" dedi.

"İHANET KORİDORUNA HAYIR"

ülke sorunlarına da değinen Doğan, "Irak’ın kuzeyindeki kanunsuz referanduma ve Suriye’nin kuzeyindeki pkk İhanet Koridoruna “hayır” diyoruz. Yetkililerimizi, bir kez daha genelde Türkmen siyasetinde, özelde bu konuda artık açık ve net tavır almaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki masada olan sadece Musul, Kerkük, Halep değil aynı zamanda Diyarbakır’dır dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10