Usta, kalfa, ahi hepsi Çerkezköy'den çıktı

Bu yıl 10.'su kutlanan Ahilik Haftası'nda Tekirdağ il genelinde 3 ilçeden  seçilen 1 ahi, 1 kalfa,ve 1 çırak  Tekirdağ İl Ahi Komisyonu'nun kriterlerine göre değerlendirmeleri yapılarak Çe

Çerkezköy 17.09.2017 22:15:00 0
Usta, kalfa, ahi hepsi Çerkezköy

Tekirdağ İl ahisi kalfası çırağı seçilen bu isimler Kırşehir’de 28 Eylül’de Türkiye genelinde yapılacak olan Türkiye ahisi Türkiye kalfası Türkiye çırağı seçimlerinde Tekirdağ’ı temsil edecek.

 

ÇERKEZKÖY SEÇİLDİ

 

 Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ; ‘’Türk esna­fının önderi, kooperatifçilik, sendikacılık, standart üretim, kalite ve fiyat kontrolünün öncüsü olarak bilinen Ahi Evran’ın çağdaş ya­şam şartlarına uygun törelerini yaşatmak, sanat ve ticarette iş ahlakını yerleştirmek ve Ahilik geleneklerini hem yurdumuzdaki hem de diğer dünya milletlerindeki esnaf ve sanatkarlara duyur­mak amacıyla Ahilik Haftası’nda düzenlenen yarışmada Tekirdağ Ahilik Komisyonu’nun almış olduğu kararla ahi kalfa ve çırak birincileri Çerkezköy’den seçildi’.dedi.  Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü;’’Tekirdağ ahilik komisyonu yarışmacılardan istediği kriterleri, o ilçenin takdirini kazanmış, mesleğinde başarılı, emek sarf eden, kişilik bakımından düzgün, onur belgesi almış, ahiliğe yakışır biri olarak açıkladı. Yılın ahisi olarak 43 yıl oto tamirciliği yapan Güner Oto sahibi Fikri Güner  oldu. Yılın kalfası 18 yaşındaki 3 yıldır İstek Oto Elektrik dükkanında çalışan melih eren olurken, yılın çırağı ise 16 yaşındaki Nurettin erkek kuaföründe çalışan Yasin Südüpak oldu.

 

ÜLKE GENELİNDE YARIŞACAKLAR

 

Bozdağ il genelinde seçilenlerin ödüllerini Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan tarafından verileceğini belirterek.’’19 Eylül Salı günü Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen ödül töreninde birinciler ödüllerini Valimiz Ceylanın elinden alacak. Kırşehir’de ise her ilden seçilen kalfa çırak ve ahiler 28 Eylül Perşembe Günü Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte ülke genelinde yarışacak’’. ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN-Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10