Kozuva'nın karşısına Yılmaz çıkıyor 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 1 Ekim'de yapılacak seçimlere hazırlanırken, kulis çalışmalarında sona gelindi.

Çerkezköy 19.09.2017 11:10:00 0
Kozuva

Adaylığını ilk açıklayan mevcut başkan Süleyman Kozuva'nın yanı sıra Rahmi Yılmaz da dün saat 14.00'da düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını resmen açıkladı. Ahmet Tever ile başkanlık adaylığı konusunda görüştüğünü ifade eden Rahmi Yılmaz, Ahmet Tever’in kendisinin başkan olmasını istediğini söyledi.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından belirlenen yeni düzenlemede 12 meslek komitesinde seçim yapılacak. Öte yandan odaya en az 2 yıl kaydı bulunan sanayici ve iş adamlarının oy kullanma hakkının bulunduğu yönündeki kural seçim öncesi şok etkisi yaratsa da 1 Ekim'de düzenlenecek Çerkezköy TSO seçimlerine 2 bin 500'ün üzerinde sanayici ve iş adamının katılması bekleniyor.

 

YILMAZ’IN HEDEF TAHTASINDA KOZUVA VARDI

 

Mevcut Başkan Süleyman Kozuva’nın karşısına Mavi Liste ile aday olacağını açıklayan Çerkezköy TSO Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Rahmi Yılmaz dün saat 14.00’te basın açıklaması düzenledi. Yılmaz yaptığı basın açıklamasında; ‘’1 Ekim Pazar günü hepinizin bildiği gibi organ seçimlerimiz başlayacaktır. Demokratik bir seçime girmeye cesaret edemeyen mevcut yönetim kurulu karşı liste olmadan seçim yarışına girmeden, kurnazca tek liste ile seçime girerek, bütün grupları alma amacındaydı. Seçmen listesi istememize rağmen, tarafımıza seçmen listesi henüz verilmedi. Ancak, Kozuva yönetiminin atladığı bir şey var. Seçimi tek başımıza gireriz kazanırız telaşına düşen Kozuva yönetiminin atladığı bir şey var. O da Rahmi Yılmaz. Üyelerimizin menfaatlerini koruyabilmek için ekibimizle birlikte yönetim kurulu başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Listemizin rengi mavidir’’ ifadelerini kullandı.

 

ODAYI, GEREKSİZ HARCAMA YAPMAKLA SUÇLADI

 

Ticaret ve Sanayi Odası mevcut yönetiminin gereksiz harcamalar yaptığını belirten Rahmi Yılmaz, seçimleri kazandığı takdirde tasarrufa gideceklerini belirtti. Çerkezköy TSO mevcut başkanı Süleyman Kozuva’ya sert eleştirilerde bulunan Yılmaz; ‘’Kazanırsak, vizyonumuz tasarruf. Odada gereksiz danışman sayısı azaltılarak, gereksiz harcama yapılmayacaktır. Fuar adı altında yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerde, tatil amaçlı ne meclis üyesi ne de oda personeli gönderilmeyecek.

 

Bundan önce yabancı dil bilmeyen personellerimiz, Asya Avrupa seyahati yapıyor. Sizin ödediğiniz paralarla yurtdışında tatil yapıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz’’ dedi. Çerkezköy TSO yönetimini yandaş avukat tutmakla suçlayan Yılmaz, bir firmanın borcunu ödemek için müracaat ettiğinde onu avukata yönlendirdiklerini ve haksız kazanç elde ettiklerini söyledi.

 

YILMAZ BU DEFA İTTİFAKINI TEVER İLE KURDU

 

Adaylığını açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rahmi Yılmaz, Ahmet Tever’in aday olacağına dair söylentiler vardı o konu hakkındaki düşünceniz nedir sorusuna; ‘’ Ahmet abi bizim büyüğümüz sanayici abimiz. Bize her konuda destek vermeye söz verdi. Ben Başkan Adayı olarak Ahmet abiye gittiğimde ne söylediğini kendi söylesin’’ diyerek sözü Ahmet Tever’e verdi. Tever; Rahmi arkadaşımızı senelerdir tanıyorum. Kendini kanıtlamış birisidir. Bana başkan adaylığı teklifiyle geldi. Ben kendisinin başkan olmasını söyledim. O da kabul etti. Başkanımızı biz Rahmi Yılmaz olarak, kabul ettik. Hayırlı uğurlu olsun inşallah’’ dedi. Geçen seçimlerde Dursul Ali Tever’e karşı Süleyman Kozuva ile ittifak kurarak seçimleri 10-0 kazanan Rahmi Yılmaz’ın bu sefer Tever’le ittifak kurmasının sonucu sandıkta merak konusu oldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10