Ergene'de 468 derslik ilaçlandı

Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Veterinerlik İşleri Birimi tarafından ilçe genelindeki tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında ilaçlama çalışması gerçekleştiri

Ergene 19.09.2017 11:46:00 0
Ergene

Çalışmalar kapsamında 468 dersliğin ilaçlandığı ifade edilirken, çocukların daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmesinin amaçlandığı ifade edildi.

3 GÜN BOYUNCA İLAÇLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

Sınıflarda, tuvaletlerde ve ortak alanların bulunduğu her bölgede ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapıldığı, 3 gün süren çalışmada, 468 derslik ve umumi alanın dezenfekte edildiği belirtildi. Salgın hastalıklar ve enfeksiyonlardan mantar virüs ve bakterilerden arındırmak için dezenfeksiyon çalışması yapıldığı ifade edilirken belediye Veterinerlik Hizmetlerinden yapılan açıklamada ‘ Çocukların sağlığı bizler için çok önemli. Daha sağlıklı ve hijyenik şartların sağlanması için ilçemiz sınırları içinde bulunan tüm okullarda, ilaçlama çalışması yaptık. Amacımız çocukların sağlığı ve sağlıklı ortamda eğitim yapmaları. Bu sebeple okullara bu yılda ilaçlama çalışmalarıyla desteğimizi sağladık’ ifadelerine yer verildi.

‘’HİJYENİK KOŞULLAR İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK’’

Okulların, çocukların yaşam ve gelişim yuvası olduğunu belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Eğitimin desteklenmesi adına okullarımızda öğrencilerimizin rahat bir şekilde eğitim almalarını sağlamak için ihtiyaç duyulan okulların boya, badana ve ilaçlama çalışmaları dahil olmak üzere hijyenik koşullar için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çalışmalarımız devam edecektir. Tek hedefimiz aydınlık bir Türkiye için çaba gösteren değerli öğrencilerimizin sağlıklı, mutlu ve başarılı dolu bir dönem geçirmelerini sağlamaktır’ dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10