Dünya Şampiyonuna beşibiryerde

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden milli sporcu Yasemin Adar, Türkiye'nin kadınlardaki ilk dünya şampiyonu güreşçisi olarak tarihe geçt

Bölgede Gündem 19.09.2017 20:46:00 0
Dünya Şampiyonuna beşibiryerde

Trakya Birlik’in güreşçisi olan Adar’ın bu başarı üzerine Edirne Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nda Adar’ı beşibiryerde ile ödüllendirme kararı aldı.

 

‘’BAŞARILARIN DAİM OLSUN’’

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kendisini ziyarete gelen Adar’a, Edirne Halkı ve Belediye Meclisi Üyeleri adına beşibiryerde takdim etti. Edirne Belediye Meclisi olarak, derece elde eden Edirneli sporcuları ödüllendirdiklerini ifade eden Gürkan, “Adar, Trakya Birliğin güreşçisi olarak, Edirne Halkı’na büyük bir mutluluk yaşattı. Öncelikle Atatürk’ün evladı ve bir kadın olmandan dolayı gurur duydum. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne ev sahipliği yaptığımız için de güreşe çok yakınız. Başarıların daim olsun. Bizim bir geleneğimiz var; Edirne’de başarılı olan sporcuları ödüllendiriyoruz. Edirne Halkı ve belediye meclis üyelerim adına bu küçük ödülü sana takdim etmek istiyorum” dedi. Adar da Başkan Gürkan’a teşekkür ederek,  Edirne’ye bu gurur her zaman yaşatmak için daha da fazla çalışacağını söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10