''Başarımız tesadüf değil''

Edirnespor, Tekirdağspor'dan sonra Ergene Velimeşespor ve SBS İnşaat Kırklarelispor da havlu atınca Kocaeli Birlik Spor zaferiyle Trakya'nın, Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam eden tek takımı oldu.

24.09.2017 18:22:00 0

Edirnespor Başkanı Savaş Üner, Türkiye 2. Lig takımlarından Kocaeli Birlik Spor karşısında ortaya koydukları futbol ile Ziraat Türkiye Kupası'ndaki başarılarının tesadüfü olmadığını ortaya koyduklarını söyledi.

 

Üner yaptığı açıklamada, 2017-2018 sezonu öncesi koşan ve mücadeleci bir ekip oluşturduklarını belirterek, Teknik Direktör Uğur Kiremitçi'nin yönetimindeki ekiple bu sezon ligde hedefe ulaşacaklarına inandıklarını söyledi. Rakip takımın genç bir ekip olduğunu belirten Üner, karşılaşmanın ilk yarısında kendilerinin, ikinci yarısında ise ev sahibi takımın üstün olduğunun altını çizerken, son periyottaki performanslarının 4'üncü tur kapısını araladığını, takımının haklı olarak bir üst tura yükseldiğini söyledi. Kupa'dan sonra şimdi 24 Eylül Pazar günü Spor Toto BAL'da Altınova Belediye Spor ile saat 15.00'de oynayacakları ilk maça odaklandıklarını belirten Başkan Üner, tüm taraftarları 25 Kasım Stadı'na takımlarına destek olmaya çağırdı.

 

‘’YAŞAMADAN ÖĞRENEMİYOR’’

 

Kocaeli Birlik Spor Teknik direktörü Cem Sinan Vergül ise, “İlk 90 dakikada işi bitirebilirdik ama tecrübe eksiğimiz oldu. 120 dakikalık eforun karşılığını alamamak üzücü oldu” dedi. Vergül, şöyle konuştu: “Genç bir kadroyla, böyle profesyonel maçlar oynayan kadroyla karşılaştığınız zaman bazı sıkıntılar olması normal. Bu takımın iyi takım olduğunu, iyi konsantre olmaları gerektiğini anlattık. Ama genç dediğimiz profil var ya; yaşamadan öğrenemiyor. 2-0 öne geçtik. Uyardık; 'Maç bitmedi, mücadeleye devam' dedik. Ama gençler bunu yaşamadan anlayamayabiliyor. Tecrübe böyle bir şey. Yaşadılar, anladılar. Yaşadılar, gördüler. 2-0'dan maçın 2-2'ye gelebileceğini öğrendiler” ifadelerini kullandı.

 

‘‘2 HAFTADIR PENALTILARDAN GOL YİYORUZ’’

 

İlk yarı sıcağın da etkisiyle oyunda sıkıntı yaşadık. Uyarı ve oyuncu değişikliklerimizle birlikte sahaya ağırlığımızı koyduk. Çok ciddi gol pozisyonlarına girdik, kaçırdık. Maç 90 dakikayken işi bitirebilirdik fakat uzatmalara kaldık. Üzücü olan da 2-0'dan sonraki süreç oldu. Penaltılara kaldık. Ne kadar ileriye gidebilirdik. 120 dakikalık eforun karşılığını alamamak, yorgunluğu sevinçle atamamak hepimiz için üzücü oldu. Kocaeli Birlik Spor Başkanı Erhan Yılmaz da, maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken,  “3 hafta ligde oynadık, 2 haftadır penaltılardan gol yiyoruz. Çok yazık oldu.

 

Ben çocuklar adına üzülüyorum. Bugün bu oyunun karşısında kimsenin durma şansı yoktu. Muazzam bir futbol vardı. Muazzam bir skorda olabilirdi. 2-0'dan 2-2'ye döndü maç. Ben çocukların gelişimine bakıyorum. Çocuklar içerde üzgün. Onlara da söyledim; 'Biz kupayı mı alacaktık! Bugün içerde oyuncularımız ağlıyorsa burada aidiyet duygusu oluşmaya başladı. Bu da bizi zirveye çıkaracaktır. Ondan yana hiç şüphem yok” dedi.

 

DÖRDÜNCÜ ELEME TURU

 

Dördüncü Eleme Turu müsabakaları 24, 25, 26 Ekim 2017 tarihlerinde oynanacak. Tura, Üçüncü Eleme Turu müsabakaları sonucunda tur atlayan 46 takım ile geçen sezon Süper Lig'de oluşan puan sıralamasında 5. ile 13'üncü sıralar arasında yer alan Türkiye Kupası Şampiyonu haricindeki 8 takım olmak üzere 54 takım arasında seri başı sistemine göre oynanacak. Eşleşmeler kura çekimi ile belirlenecek ve müsabakalar yine tek maç eleme usulüne göre küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak. Müsabakaları kazanan 27 takım 5'inci tura yükselecek.

 

SERİ BAŞI TAKIMLAR

 

Antalyaspor, Trabzonspor, Teleset Mobilya Akhisarspor, Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor, Aytemiz Alanyaspor, Osmanlıspor, Bursaspor, Kayserispor, Demir Grup Sivasspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor, Adanaspor, Boluspor, Akın Çorap Giresunspor, Altınordu, Elazığspor, Denizlispor, Manisaspor, Gazişehir Gaziantep, Adana Demirspor, İstanbulspor, BŞB Erzurumspor, Şanlıurfaspor, Amed Sportif Faaliyetler, Gümüşhanespor

 

SERİ BAŞI OLMAYAN TAKIMLAR

 

Hatayspor, Menemen belediyespor, Sivas Belediyespor, Sarıyer, Keçiörengücü, Etimesgut Belediyespor, Niğde Belediyespor, Eyüpspor, Konya Anadolu Selçukspor, Fatih karagümrük, Bucaspor, Tuzlaspor, Kahramanmaraşspor, Fethiyespor, Afjet Afyonspor , Ofspor, Ankara Demirspor, Çorum Belediyespor, Kızılcabölükspor, Anadolu 24 Erzincanspor, Kire 1922 Spor, Orhangazi Belediyespor, Batman Petrolspor, Yeşil Bursa, Yeni Altındağ Belediyespor, Edirnespor, Kars 36 Spor

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10