Çerkezköy'e ecza deposu kuruldu

S.S. Bursa Eczacılar üretim Temin ve dağıtım kooperatifi önceki gün Çerkezköy'de 20. Şubesini Cengiz Topel Caddesi'nde törenle açtı.

Çerkezköy 24.09.2017 18:31:00 0
Çerkezköy

Törende konuşan S.S. Bursa Eczacılar Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Görmez; ‘’Bir ay içinde kooperatif olarak bugün Çerkezköy’de 3. aynı zamanda kooperatifimizin 20. Şubesinin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

BEK’İN AMACI, ECZACININ HAKKINI ECZACIYA VERMEK

 

Bursa Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Görmez: ‘’20. Şubemizin açılışında sizlerle olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yaklaşık bundan 1 ay kadar öncesinde Sincan ve Bolu’da 18. ve 19. şubelerimizi açtık. 2010 yılında Trakya Bölgesi’nde Tekirdağ merkezde ilk şubemizi açtık bugün de Tekirdağ’da 2. olan Çerkezköy’de de 20. şubemizi açtık. Ortaklarımıza ve bölgeye hayırlı olmasını diliyorum. Bölgede toplamda 380 meslektaşımız var. 380 ortakla çalışıyoruz. Bunun devamına baktığımızda Kırklareli İl genelinde 160 ortağımız var. Bölgemizde örgütlenmemizi  %75’ler seviyesine yükseltmek öncelikli hedefimizdir. Bu anlamda bizler kooperatif olarak burada yönetim kurulu olarak bir alt katmanda, bizim profesyonel kadrolarımız sorumluluk almışlar ve payımıza düşeni sonuna kadar birlikte yapmaya çalışacağız. Tabii ki orda en fazla katkı beklediğimiz ortaklarımız meslektaşlarımız ve örgütlerimizdir. Biliyorum ki bu anlamda örgütlerimiz, meslektaşlarımız ve ortaklarımız destek verecekler. Pazarda %21 seviyesindeyiz. Pazar payımız başlarken 30’lar seviyesine sonra da % 40’lar seviyesinde olduğunu göreceğiz.  Bu da hepimizin çabasıyla gerçekleşecek.  BEK’in amacı eczacıya ait olan kaynağın yine eczacıda kalmasını sağlamak. Eczanın hem mesleki hem yaşam kalitesini bir şekilde vermeliyiz. Biz buna inandık ve inanamaya devam ediyoruz. Umarım hep birlikte başarılı oluruz. 20. Şubemiz, Çerkezköy ve Trakya’ya hayırlı olsun” dedi.

 

‘’MEVCUT YAPIMIZI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’’

 

Tekirdağ Eczacı Odası Başkanı Tolga Mumcu Çetinkaya da; ‘’Bundan sonraki sorumluluğumuz çok ağır. Bizler bölge yönetimi olarak her zaman elimizi taşın altına koyacağız. Diğerleri kadar ileriye götürmek için her şeyi yapacağız.  Bundan sonra bu güzel mekanı nasıl taçlandırabiliriz, bunun yolunda devam edeceğiz. Böyle bir şemsiyenin altında olmaktan gurur duyuyorum. Kurumları her zaman yücelten alttan gelen mesleklerdir. Biz elimizden geldiği kadar meslek ve örgütümüzü güçlendirmek için çalışıyoruz ve çalışamaya da devam edeceğiz. Kooperatifler bizim maddi örgütlerimiz ve biz buna sahip çıkmak zorundayız. Mevcut olan bu yapıyı geliştirip güçlendirmemiz gerekiyor. Artık dışarıdan çalışan meslektaşlarımız ne yaptığımız görüyor, biliyoruz. Bize bu şansı sunduklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

‘’ÜYELERİMİZİ ÖZENDİRECEĞİZ’’

 

Çetinkaya’nın ardından konuşan, Kırklareli Eczacı Odası Başkanı Çelik Canpolat; “Görev artık bize düşüyor, umarım elimizden geleni yapacağız. Oda üyelerinin çalışmalarını özendirmemiz lazım hayırlı olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

ŞUBENİN DEĞERİNİ BİLİN

 

Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin ise; “Bu şubemiz, bölgedeki meslektaşlarımıza hayırlı olsun. İnşallah bu şubenin değerini iyi bilirler. Bugün burada yeni seçilen bir başkan olarak bulunmaktan ve bu kurumun ortağı olmaktan ve de 20. Şubesinin açılışında bulunmaktan çok mutluyum. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

ÇOK DEĞERLİ BİR YATIRIM OLMUŞ

 

Konya Eczacılar Odası Başkanı Cemil Karakap da, “ Bir ay içinde 3. şubeyi açmak bizi gururlandırdı. Doğru yolda ilerlediğimizi bir kez daha görmüş olduk. Bizim geleceğimiz kooperatiflerde yatıyor bu da inanması planlanması gerekiyor. Gerçekten bu bölgede eczacılar adına çok değerli bir yatırım olmuş. Artık bundan sonra meslektaşlarımız gereğini yerine getirip ileriye gidecekler. İnşallah bundan sonraki açılışlarımızı yine sizlerle birlikte yaparız. Hz. Mevlana’nın dediği gibi; ‘Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez’ artık ileriye taşıyıp çok daha büyümeye çalışacağız. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

BEK YILDIZ GİBİ PARLIYOR

 

Türk Eczacıları Birliği 2. Başkanı Mehmet Süha Eker; “İlacın etken maddesinin üretiminden ve hastaya ulaşmasına kadar eczacı her katmanda payını almalıdır. Ülke genelinde bu işle ilgili 4 kooperatif var. BEK’in ise bir yıldız gibi parladığını görüyoruz ve çok aktif bir çalışma içinde. Emanete sahip çıkın. Bu yapı sizin. Çok daha başarılı olacağına da inanıyor ve BEK’in 20. Şubesinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

ÖRGÜTLÜLÜK ÇOK ÖNEMLİ

 

Türk Eczacıları Birliği Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Aytül Çiloğlu; “Günümüzde artık anında ulaşıyor. Burada örgütlülük çok önemli. Eskiden bir ilaç ihtiyaç olduğunda birkaç gün bekleniyordu. Ama şimdi çok hızlı bir şekilde kooperatiflerin devreye girmiş olmasıyla anında ulaşıyor. Örgütlülüğümüzde çok başarılı oluyoruz. BEK’in 20. Şubesinin bölgeye ve ortaklara hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

 

‘’SİYASİ VE EKONOMİ KONJEKTÖRÜMÜZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM’’

 

Türk Eczacıları Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Aydın; ‘’Bugün Trakya’da olmaktan ve BEK’in 20. Şubesini Çerkezköy’de açmaktan gurur duyuyoruz. Trakya’nın doğası ve insanı güzel. Trakya’nın yeri bizde çok özel ve burası başka bir özellik taşıyan bir yer. BEK, bir ay içinde 3. Şubesini açtı. BEK şube açma konusunda da çok başarılı ve burada memnuniyet ve ayniyet çok önemli. Kooperatifin açılması demek; ürünün yaklaşması demek. Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. İçsel ve dışsal tehditler var. Mesleğimiz bir kuşatma altında siyasi ve ekonomi konjektörümüze sahip çıkmamız lazım’’ dedi.

 

AÇILIŞ KURDELASI AYDIN, ÇİLOĞLU, EKER, ŞAHİN CANPOLAT, ÇETİNKAYA VE GÖRMEZ KESTİ

 

Yapılan konuşmaların ardından Türk Eczacıları Birliği Merkez Yönetim  Kurulu Üyesi  Kubilay Aydın, Türk Eczacıları Birliği Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Aytül Çiloğlu, Türk Eczacıları Birliği 2. Başkanı Mehmet Süha Eker, Konya Eczacılar Odası Başkanı Cemil Karakap, S.S. Bursa Eczacılar Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi Başkanı Recep Görmez hayırlı olmasıyla kurdelayı kestiler. Açılışta ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Yönetim kurulu Üyesi Mehmet Danyeli, ve Çerkezköy ve Tekirdağ İl ve ilçelerinden gelen eczacılarda hazır bulundu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10