ÇTSO seçimleri Nisan ayına ertelendi

Türkiye genelinde TOBB'a bağlı tüm oda ve borsalarda seçimlerin Bakanlar Kurulunun kararıyla ertelenmesiyle birlikte Çerkezköy'de 1 Ekim'de yapılması planlanan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası

Çerkezköy 24.09.2017 12:04:00 0
ÇTSO seçimleri Nisan ayına ertelendi

 Buna göre, tüm oda ve borsaların bu yılın ekimde başlayıp kasımda tamamlanması gereken organ seçimlerinin gelecek yıl nisan ayında yapılması, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının ilgili yazısı üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

 

YAZIDA ŞU İFADELER YER ALDI

 

1 Ekim itibarıyla resmi olarak seçim süreci başlayacak olan 364 oda ve borsanın seçimlerine son dakika ertelemesi geldi. Bakanlar Kurulu’nda TOBB’a bağlı organlarda yapılacak yönetim seçimlerinin tarihi de görüşüldü. 2017 yılı Ekim ve Kasım aylarında yapılması gereken seçimler Bakanlar Kurulu Kararı ile 2018 yılının Nisan ayına ertelendi. Alınan karar Resmi Gazete’de yayınlandı. İlgili Bakanlar Kurulu Kararında, “Oda ve borsaların, 2017 yılının Ekim ayında başlayıp Kasım ayında tamamlanması gereken organ seçimlerinin ertelenmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 19/9/2017 tarihli ve 28017702 sayılı yazısı üzerine, 5174 sayılı Kanunun 81. Maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 21/9/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

 

“ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Seçimlerinin ertelenmesinin ardından ilk açıklamayı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva yaptı. Kozuva “ 1 Ekim’de yapılacak seçimler için oda ve şahıs olarak her türlü çalışmayı yaparak odamızı üyeler nezdinde seçime hazır hale getirdik. Bakanlığın almış olduğu kararın resmi gazetede yayınlanmasının ardından oda seçimlerimiz ülkemizin içinde bulunduğu kritik süreç göz önünde bulundurularak Nisan 2018’e ertelenmiştir. Bizler dün olduğu gibi bugünde aynı aşk, aynı şevk ile üyelerimize ve ülkemize hizmet etmeye istihdam üretmeye devam edeceğiz. Bugün itibariyle seçim yarışı askıya alınmış, üyelerimiz nezdinde Çerkezköy ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah’ım hakkımızda hayırlısını versin inşallah” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10