Bağ Bozumu Festivalinde sofralık üzümler yarıştı

Rakı ve şaraptan sonra Tekirdağ'ın ekonomisine katkıda bulunan üzüm, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen 3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali bünyesinde yarıştı. En iyi so

Süleymanpaşa 25.09.2017 15:50:00 0
Bağ Bozumu Festivalinde sofralık üzümler yarıştı

EŞKİNAT FESTİVALLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

 

Yarışma öncesi Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, beraberinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’la bulama ve pekmez kaynattı, festival alanındaki stantları ziyaret etti. Ayrıca ulusal basına röportaj veren Eşkinat, festivalle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

‘’DEĞERLERİMİZİ TANIMALI VE TANITMALIYIZ’’

 

Bu topraklarda dumansız bir kalkınmayı hedeflediklerini belirten Başkan Eşkinat;’’Tarım kentiyiz ve nitelikli tarım ürünleri yetiştirerek, hammaddeyi işlenmiş ürüne dönüştürerek hem vatandaşlarımıza istihdam hem de katma değeri yüksek ürünlerle kentimize yüksek gelir getirecek iş alanları yaratmayı düşlüyoruz. Üzüm bu coğrafya için en uygun tarım ürünlerinden biri. Hem sofralık hem şaraplık üzümler için çok uygun bir iklime sahibiz. Bunun yanında Türkiye’de tek olan bir Bağcılık Araştırma Enstitüsü ve 1500’den fazla farklı üzüm çeşidinin yetiştirildiği açık hava müzesine de ev sahipliği yapıyoruz. Bu iki değerimizi Tekirdağ’a gelen herkese gezdirmeli ve tanıtmamız ama önce kendimiz tanımalıyız. Bizim bu festivali önemsememizin ve hayata geçirmemizin sebebi de budur. Bu vesileyle sofralık üzüm yarışmasına katılan tüm yetiştiricilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum,” açıklamasında bulundu.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise uzun yıllar Tekirdağ Şarap Fabrikası’nın genel müdürlüğünü yapmış biri olarak üzümcülüğün geliştirilmesi için atılan adımları mutlulukla karşıladığını ifade etti.

 

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan yetiştiriciler tanıtıldı ve yarışmada ilk üç dereceye giren yetiştiriciler belirlendi.

 

SEÇİLEN YARIŞMACILAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

 

Bağcılık konusunda uzman isimlerden oluşan jüri tarafından bağlarda yapılan incelemeler sonucu belirlenen sonuçlara göre ilk üçe giren isimler açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre birinci Ercüment Eras, ikinci Hasan Kıran ve üçüncü Necmi Dündar oldu. Dereceye giren üzüm yetiştiricisi çiftçilere çeşitli ödüller verildi. Ödülleri Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat takdim etti.

 

Haber / Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10