Öğe bu kez iddialı konuştu

Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatının 6.Olağan kongresi Pazar günü Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 25.09.2017 19:42:00 0
Öğe bu kez iddialı konuştu

18 bin 200 üyenin ve 430 delegenin bulunduğu AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatında 224 delege sandık başına giderken, mevcut başkan Abdullah Öğe, üç oyun geçersiz sayıldığı seçimde 221 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

 

ÜÇ MİLLETVEKİLİ DE KATILDI

 

Pazar günü saat 13.00’de Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Çerkezköy 6.Olağan Kongresine AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel ve Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ eski milletvekili Ahmet Kambur,  AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, BBP İlçe Başkanı Hasan Aydın, AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Sevgican Aydoğan, , ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı ve Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, ÇOSB Halka İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy eski Kadın Kolları Başkanları Nuran Yeşil ve Rüveyda Akbay, AK Parti Çerkezköy Eski İlçe Başkanları Reşat Bahar, Sait Yazı, Mehmet Danyeli, belediye meclis üyeleri, Veliköy Eski Belediye başkanları Efrahim Yeşil ve Hanifi Belindir, Çerkezköy Servis Araçları Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün ve muhtarlar ile partililer katıldı.

 

DİVAN BAŞKANLIĞINA BALOĞLU SEÇİLDİ

 

Mehteran takımının gösterisinin ardından okunan İstiklal Marşı’nın ardından Çerkezköy 6.İlçe Kongresi’nde divan seçimi yapıldı.  Kongrede divan başkanlığına Bülent Baloğlu seçilirken, Melek Şen, Mehmet Saib Yılmaz, Emine Çeribaş ve Ali Kır divan üyeliğine seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre mesajının salonda izletilmesinin ardından kongrede Divan Başkanı Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Bülent Baloğlu kısa bir konuşma gerçekleştirdi. AK Parti’nin tüm ülkede kongre süreçlerinin devam ettiğini kaydeden Baloğlu “ Bugün Çerkezköy’de bu davaya ve sevdaya gönül vermiş kardeşlerimizle birlikte bir araya geldik. Hepimizin ayaklarına, yüreklerine sağlık, hoş geldiniz şerefler verdiniz” diye konuştu.

 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Divan Başkanı Baloğlu’nun konuşmasının ardından sahneye AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge davet edildi. Kongreye katılım gösteren herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Öğe “
Bizleri bu salonda, bu atmosferde bu güzel insanlarla bir araya getiren Rabbime şükürler olsun.

 

Değerli AK gönüllü kardeşlerim, dava dostlarım. Bir partide siyaset yapmak kolay olabilir ama AK Parti’de siyaset yapmak herkese nasip olmaz. Bana bunu nasip eden Allah’ıma ve bu yolda beni bu göreve layık gören genel merkezimize, il başkanımıza ve değerli milletvekillerimize sonsuz teşekkür ediyorum.7 Arılık 2014 günü Çerkezköy 5.Olağan kongresinde göreve geldik. O günden bu yana çok çalıştık ve her zaman da çok çalışacağız. Bu görev süremizde yerel seçimleri geçirdik, referandum sürecini yaşadık ve hainlerin sebep olduğu bir 15 Temmuz gecesi yaşadık. Bu süreçlerin hepsinde kapı kapı dolaşarak, herkese ulaşmaya çalıştık. Çünkü biz bu davanın ne manaya geldiğini bilenlerdeniz. Bu dava sadece seçimden ibaret değildir” açıklamasında bulundu.

 

“SERMAYE VERMEYE GELDİK”

 

Öğe” Eksiklerimiz olabilir ama bu dönemde elimizden geldiği kadar birlik ve beraberlik içinde çok daha fazla çalışacağız. Allah’ın izni ve sizlerin de destekleriyle birlikte 30 Mart 2019’da ki seçimlerde AK Parti’nin bayrağını belediyenin üstüne dikeceğiz. Teşkilatımıza da kurumsal bir kimlik kazandırmanın mücadelesini verdik. Biz teşkilatlara sermaye almaya değil sermaye vermeye geldik. Önümüze gelen her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Bu hayırlı topluluğun arasına şeytanın girmesine vesile olmayalım. Çünkü şeytan hayırlı toplumları sevmez. Bunu bozmak için elinden geleni yapar. Biz bir olursak, diri olursak kimse yıkamaz. Türkiye’yi yıkamaz. Elimizden geleni yapıp liderimizin yanında olacağız inşallah” diye konuştu.

 

“MEHTER İLE BELEDİYEYE GİRECEĞİZ”

 

Öğe” 7 Haziran seçimlerinin ardından Çerkezköy Ayşe Doğan’ı bir vekil olarak kazandı. Bu başarı ise teşkilatımızın çalışmalarıyla oldu. Çerkezköy’de oylarımızı günden güne artırmasını bildi. Seçimlerin ardından bizler bu seçimleri alacağız, 2019’da da belediyeyi alacağız dedik. CHP’li belediye başkanı şunu dedi ‘Allah kolaylık versin. ‘Ey Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanı sana sesleniyorum, hiç merak etme, Allah inananlarla, çalışanlarla beraberdir. Zannetmeyin ki belediyeyi siz aldınız. Zannetmeyin ki çalıştınız da insanlar size oy verdi. O bir yol kazasıydı. Maalesef bu sonuca biz sebep olduk. Bundan ders aldık.  Zamanı gelince o belediye binasına Kuran-ı Kerim okuyarak, mehter çalarak gireceğiz. AK Parti’nin milli ve manevi değerleri var. Biz kadere iman etmişiz, Rabbim bu görevi bize hangi dakikaya kadar lütuf ettiyse o dakikaya kadar elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’DA TARİH YAZDINIZ”

 

Abdullah Öğe’nin ardından konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün “ Bugün Tekirdağ’daki ilçe kongrelerimizden yedincisini gerçekleştiriyoruz. Çerkezköy’den bir milletvekili çıkardık. Çerkezköy’den sadece bir milletvekili çıkartmadınız, 2002’den bu yana Tekirdağ’da tarih yazdınız Kongrelerimiz bayram havasında geçer. İlçe kongrelerimizde yerel seçimlere değiniyoruz.  2019’da inşallah bütün belediyeleri alarak, hizmete devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“GİTMEZSEN BİZ SANDALYENİ ÇEKERİZ”

 

Cumhuriyet Halk Partili Çorlu Belediyesi’ne tepki gösteren Akgün “ Uzun yıllardır Çorlu’da Belediye Başkanlığı yapıyorsunuz. Görev yaptığın dönemde hizmetin yok yaptığın yol bile yok. Artık gitmezsen biz sandalyeni çekeriz. Biz AK Parti olarak her zaman hizmet üretiyoruz. Bu hizmetleri yapamıyorsanız biz yaparız” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Programda daha sonra konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan “ Kongreler ve seçimler bizler için bayrak değişimidir. 15 Temmuz sürecini geçirdik ve Allah bir daha böyle olayları bizlere göstermesin. Bu kongreler bizlerin birlik ve beraberliğini artıran vesilelerdir. Görevine devam eden Abdullah Öğe Başkanımıza da yeni görevinde başarılar diliyor ve tebrik ediyorum” diye konuştu.  Kongrenin Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel “ 2019 yerel seçimlerinde Çerkezköy ve Tekirdağ’da ki belediyeleri alacağız. 2019 seçimleri ve diğer seçimler için teşkilat olarak durmadan çalışacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

 

“BİZ OLACAĞIZ”

 

Programda son konuşmayı gerçekleştiren Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel “ Allah’ım inandığımız bu davada bizi birbirimizden ayırmasın. Bu şuurla birlikte 2019 Mart ayındaki seçimleri alacağız. Geçtiğimiz seçimlerde birlik ve beraberlik içersinde olsaydık sabah uyandığımızda Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı ile karşılaşmayacaktık. Bundan sonra “ben” diyen hiç kimse aramızda yer alamaz. Biz olacağız” açıklamasında bulundu.

 

“BELEDİYELERİ ALACAĞIZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı da konuşmasında eleştiren Yüksel “ Mevcut belediye başkanı seçim zamanı şeffaf bir belediyecilik vaat etmişti. Şeffaf belediyecilik yaptığınız işleri doğrudan teminlerle yapmak mı oluyor. Çiçekle böcekle uğraşmakla mı oluyor. Böyle bir gaflet içinde yaşayanlar 2019 Mart ayında o sandığa gömülecektir. Kızılpınar’ın halini görenler var mı ? halen yollar çamur içinde. Siz politikalarla ilçeyi yönetmeye çalışıyorsunuz.  Çerkezköy’ün belediye başkanı ilçesinde yaşayan halkın hakkını savunamıyor. Siz vatandaşın hakkını savunmak zorundasınız. Biz çalışacağız Allah’ın izniyle, Allah’ın takdiriyle 2019’da Büyükşehir belediyesini ve ilçe belediyelerini alacağız” diye konuştu.

 

224 DELEGE SANDIK BAŞINA GİTTİ

 

18 bin 200 üyenin ve 430 delegenin bulunduğu AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatında 224 delege sandık başına giderken, mevcut başkan Abdullah Öğe, üç oyun geçersiz sayıldığı seçimde 221 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.  Abdullah Öğe başkanlığındaki AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulunda Adem İçli, Ahmet Yıldız, Bedri Beyazsu, Burak Ünsal, Dilber Arı, Ercan Bulduk, Ercan Erdoğan, Ercan Tanışık, Fatih Öceş, Filiz Gören, Göksel Bozdağ, Haluk Demir, İnci Engirli, Kamil Özer, Meral Sarıgül, Mikail Çelik, Hasan İşcan, Nurettin Eser, Ömer Güner, Rengin Güler, Salih Azbay, Süleyman Bahçekapılı, Umut Danış, Ümit Kök yer aldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10