Seçim ertelendi, kavga devam ediyor

Bakanlar Kurulunun aldığı kararla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının seçimlerinin ertelenmesiyle birlikte Başkan adaylarının açıklamaları ardı ardına geliyor.

Çerkezköy 28.09.2017 21:46:00 0
Seçim ertelendi, kavga devam ediyor

Önceki gün ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın açıklamalarına başkan adaylarından Rahmi Yılmaz’dan cevap gecikmedi.

 

KOZUVAYA CEVAP VERDİ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi ve Başkan adaylarından Rahmi Yılmaz, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın önceki gün yaptığı basın açıklamasına cevap verdi . Yılmaz açıklamasında “ Ben yaptığım basın açıklamada oda aidatlarının ve munzam aidatların yüzde 50 indirim yapılacağını söyledim. Kozuva ise ‘O balon üflüyor. Öyle bir şey yapamaz ‘ diyor. Karşısında 22 senelik oda üyesi Rahmi Yılmaz var. Mevzuatı açıp okusun. Ben kendisi gibi başkanının önüne koyduğu yazıyı okumam, kendim okurum. Kayıt ücreti ve yıllık aidat ücreti 16 yaşından büyükler için uygulanan asgari ücretin brüt tutarının yüzde 10’undan az yarısından fazla olamaz.  Kanun bütün bu hallerde şube ve fabrikalarla birlikte munzam aidat o da bilançonun kar kısmına birde beşine denk geliyor. 20 katından fazla olamaz diyor bu kanunda bu var. Dolayısıyla bizim yüzde 50 indirimimiz kanunen uygundur. Kanunen herhangi bir sakınca yoktur. Kendisinin bu kanunu okumasını ve danışmanlarına da bunun hesabını sormasını istiyorum” diye konuştu.

 

“İLÇE SEÇİM KURULUNA DİLEKÇE VERDİK”

 

Açıklamasında ‘seçim baskın seçim değildir’ diyen Başkan Süleyman Kozuva’ya cevap veren Yılmaz “ Açıklamasında  Çorlu ve Tekirdağ 1 Ekim’de seçim var diyor. Ama hepimizin bildiği gibi Çorlu 2.5 ay önceden seçim tarihinin 1 Ekim olduğunu açıkladı. Bütün üyelerine demokratik şartlarda seçilsinler diye üye listelerini verdi. Ve Çorlu’ da inanılmaz bir rekabet var. Bunun sorduğumda da mesleğinde başarılı, işinde başarılı çok değerli meclis üyeleri oraya girme şansı yakalamış. Ciddi bir rekabet var.

 

Süleyman Kozuva ise bizim ki baskın değildi demiş. Biz 8 Eylül’de Çerkezköy’de yapılacağını duyum aldığımızda Çerkezköy’ün İlçe Seçim Kurulu’na dilekçe verdik.İlçe Seçim Kurulu askı sürelerinden sonra listelerin verileceğini söyledi. 18 Eylül’de İlçe Seçim Kurulundan yargı kararıyla seçmen listelerini aldık. Süleyman Kozuva, orasının yargı olduğunu ve başkanının hakim olduğunu bilmiyor. Bize verilen listelerde sadece üye isimleri var” diye konuştu.

 

“HEDEFİMİZ TASARRUF VE ÜYELERİN KAZANCIDIR”

 

Yılmaz “ Odanın yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve personelin tamamına yakını odanın ve üyelerin parasıyla Amerika, Afrika, Asya ve Avrupa gitti. Biz göreve gelirsek bu seyahatler ve geziler hakkında üyelerimizin tamamını bilgilendireceğiz. Herkes masrafını kendi cebinden ödeyecek. Odayı kurumsallaştırdığını Kozuva iddia ediyor. Odada 15 kişi çalışıyor. Danışman, şoför ve hizmetli dışında ise 7-8 verimli çalışan var. 7-8 kişilik yerde 20’ye yakın personel alınmıştır” dedi.  Genel Sekreter Hakan Gel hakkında bakanlığa başvuruda bulunduklarını kaydeden Yılmaz “ Hakan Gel bize tüzel kişilerin karşılarında yetkililerin olduğu listeyi bize vermemiştir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 4.5 yılda 15 milyon 700 bin TL para topladı ve bu para verimli bir şekilde harcanmamıştır. Hedefimiz tasarruf, üyelerin kazancıdır” dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKLI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10