Yatırım ve projeleri masaya yatırdılar

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy'de düzenlenen yatırım ve projelerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısı önceki gün gerçekleştirildi.

Çerkezköy 1.10.2017 19:10:00 0
Yatırım ve projeleri masaya yatırdılar

DAİRE AMİRLERİ KATILDI

 

Çerkezköy Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Başkan Albayrak'ın yanı sıra, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Kaan Gaytancıoğlu, M. Zeki Gürcün, Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve Çerkezköy Belediyesi yetkilileri katıldı.

 

DETAYLI BİLGİLER VERİLDİ

 

Toplantıda açılış konuşması gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, toplantının hayırlı olmasını temenni etti. Başkan Akay'dan sonra konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Düzenlenen bu çalıştaylarla her iki belediye arasında çalışmaların daha verimli bir şekilde sürdürülmesi amaçlanmaktadır. Her daire başkanımız bulunduğumuz ilçedeki çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler vermektedir. Görüş ve önerilerin değerlendirildiği toplantılarımızın ilçedeki çalışmaların gidişatı için çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 

“HİZMETLER DEVAM EDECEK”

 

Konuşmaların ardından Mali Hizmetler Daire Başkanı Müveddet Işık, her yıl gerçekleştirilen yatırımların bütçelerini açıklayarak bugüne kadar Çerkezköy ilçesine yaklaşık olarak 24 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi. TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ilçede yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı bir şekilde bilgiler verdi ve "Şu ana kadar tamamlanan 8 projemiz oldu. Bu çalışmalar ilçede dere ıslah çalışmaları, Çerkezköy Hükümet caddesi içme suyu hattı, Kızılpınar'da yağmur suyu hattı, çeşitli mahallelerimizde açtığımız sondaj kuyuları, depo ve terfi merkezlerinin bakım onarım çalışmalarını kapsamaktadır. Devam eden 4 çalışmamız bulunmaktadır. En önemsediğimiz projelerden biri Çerkezköy İlçesi Kanalizasyon ve Kolektör Hattı inşaatı çalışmasıdır.  Çalışmalarımız ilçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde devam etmektedir. Terfi merkezimiz önemli ölçüde tamamlandı. İl genelinde sürdürülen bir muhtelif içme suyu ve yağmur suyu çalışmamız var. Bu çalışma kapsamında Çerkezköy ilçemizde 3 bin 500 metre kanalizasyon hattı, 2 bin 800 metre içme suyu yenilemesi yapıldı. Talep oldukça çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Tekirdağ ili genelinde içme suyu depolarını dezenfekte ediyoruz. Çerkezköy ilçemizde de bu çalışmalar yapılarak vatandaşlarımıza daha temiz su ulaştırma hizmeti sağlanmış oldu. İmkanlar dahilinde belediyemizin taleplerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" sözlerini söyledi.

 

DURAK MONTAJI ÇALIŞMALARI YAPILDI

 

Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Şube Müdürü Tevfik Demirbilek ilçede sürdürülen yol çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi ve ilçede yaklaşık 22 kilometre yol yapıldığını kaydetti. İtfaiye Dairesi Başkanı Emin Pehlivan personel, ekipman ve çalışmalar ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Sağlık İşleri Daire Başkanı Deniz Bozdoğan mezbaha, mezarlık bakım onarım ve daire başkanlığının diğer çalışmalarını kapsayan detaylı bir sunum yaptı. Zabıta Daire Başkanı Hasan Bayram, denetimlerin ilçe belediyesi ile uyumlu bir şekilde devam ettiğini belirterek çalışmaların vatandaşların sağlığı ve güvenliği açısından yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Şube Müdür Vekili İlker İlerler kırsal mahallelerde durak montajı çalışmalarının yapıldığını söyledi ve ilçe genelinde sürdürülen toplu taşıma hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş ilçede temizlik çalışmalarının devam ettiğini, tekerlekli ve ayaklı çöp konteynırları dağıtıldığını ve ilçe belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışıldığını söyledi. Daire başkanlarının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın Başkan Kadir Albayrak ve katılımcılara teşekkür etmesi ile toplantı son buldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10