Soba satışları başladı

Çerkezköy Uğur Mumcu Caddesi'nde faaliyet gösteren Kadir Sobaları sahibi Tayfun Kabaklar havaların aniden soğumasıyla birlikte soba satışlarının başladığını belirtti.

Çerkezköy 2.10.2017 19:21:00 0
Soba satışları başladı

Sobacılar doğalgaz kullanımının bölgede yaygınlaşmasıyla soba kullanan kesimin yok denecek kadar azaldığını ve soba satışlarının genellikle dar gelirli vatandaşlar ile köylerde yaşayan vatandaşlara yapıldığını belirtti.

 

 HAVALARIN BİRDEN SOĞUMASIYLA SOBA SATIŞLARI BAŞLADI

 

 Kadir Sobaları Sahibi Tayfun Kabaklar,“Son bir hafta içinde hava sıcaklığının birden 10-15 dereceye kadar düşmesiyle soğuyan hava nedeniyle soba ihtiyacı olan vatandaşlar soba almaya başladı. Henüz sonbahar mevsiminde olmamız nedeniyle beklenen soba satışları yok. Ancak tek tük soba satışları başladı. Havalar biraz daha soğuduğunda soba satışları hızlanacak. Özellikle Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde halkın büyük bir bölümü doğalgaz ve kaloriferli evlerde oturması nedeniyle soba kullanan vatandaş sayısı bu ilçelerde her geçen yıl azalıyor. Genellikle soba satışlarımız köylere  ve soba kullanan dar gelirli kesime yönelik oluyor.”dedi.

 

ŞÖMİNE, KUZİNE VE KOVALI SOBALARA İLGİ VAR

 

Tayfun kabaklar, soba kullanan vatandaşların genellikle börek, ekmek pişirecekleri sobaları tercih ettiklerini de belirtti. Kabaklar: “Her kış mevsimi geldiğinde evlerinde soba kullanan vatandaşlar özellikle kuzine sobaları, şömineli sobaları ve kovalı fırınlı sobaları daha çok tercih ediyor. Nedeni ise bu sobalar her yönü ile normal sobalardan çok daha kullanışlı, örneğin bunlarda ekmek, çörek pide gibi hamur işlerini rahatça pişiriyorlar ve üzerlerinde de yemek pişiriyorlar bu nedenle çok amaçlı olan bu sobaların bu özelliklerinden de yararlandıkları için tercih ediliyor. Kuzine sobalar kalitesine ve kullanım amacına göre bin 500 TL’ den 3 bin TL’ye kadar satışı yapılıyor. Normal sobalar ise 500 TL’den başlayan fiyatlarla bin 500 TL’ye kadar satılıyor. Emaye soba fiyatları ise tanesi 700 TL’den satışı yapılıyor. Ürünlerimiz kaliteli ve garantili olup kenti imalatımızdır. Müşteri memnuniyeti bizim için önemlidir. Bu nedenle bizler yıllardır müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktayız ve kaliteden de ödün vermiyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10