Kapaklı meclisi toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı dün saat 14:00'da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapaklı 3.10.2017 20:02:00 0
Kapaklı meclisi toplandı

Kapaklı olarak yeni bir ilçe olduklarını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, hizmet anlamında yerel yönetimler ve hükümet yatırımlarında birlikte hareket edildiği takdirde diğer ilçelerle aralarında çıtayı kapatabileceklerini kaydetti. Mandalı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’nın Başkanlığını yaptığı Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı için Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’i düşündüklerini kaydetti. Mandalı “  Önümüzdeki aylarda Tekirdağ Valisi ile görüşüp Kapaklı OSB’nin başkanının Kapaklı Kaymakamı olmasını isteyeceğiz” dedi.

 

“GEREKLİ ADIMLARIN ATILMASINI BEKLİYORUZ”

 

Toplantı önceki konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Kapaklı’nın Süper Amatör Lig’de mücadele eden 2 tane takımı var. Kapaklıspor ve Kapaklı Sitespor ligde ilçemizi temsil ediyor. Spor camiasında amatör liglerdeki takımlar maddiyat yönünü kendi imkanları ile karşılamaya çalışıyorlar. Spor İl Müdürlüğü bu takımlarda mücadele eden sporcuların lisans paraları için afaki paralar istiyor. Bu konuda gerekli adımların atılmasını bekliyoruz “ açıklamasında bulundu.

 

“YATIRIMLAR TAMAMLANICA GERÇEK ANLAMDA İLÇE KONUMUNDA OLACAĞIZ”

 

Kapaklı’nın yeni bir ilçe olduğunu kaydeden Mandalı “ Kapaklı’ya hükümet nezdindeki yatırımların da gelmesini istiyoruz. Yatırımlar geliyor ama eksiklerin de tamamlanması gerekiyor. Yatırımlar tamamlanınca gerçek anlamda ilçe konumunda olacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı 2018 yılının Kapaklı için yatırım yılı olacağını ifade etti. Kapaklı 06.12.2012’de oldu. Ham bir konumdayız. Hizmet anlamında yerel yönetimler ve hükümet yatırımları birlikte olursa diğer ilçelerle aramızdaki çıtayı kapatırız” diye konuştu.

 

AK PARTİ’DEN ÖNERGE

 

İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından meclise gelen önergeler okunarak gündem maddeleri arasına eklendi. AK Partili meclis üyeleri de belediye tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle ‘Uzunhacı Mahallesi’ndeki yolların durumu, Karlıköy’deki su deposu yetersizliği, köy yollarının bozuk olması, Bahçeağıl’daki kanalizasyon kokusu, yolların bozuk olması’ konularında İrfan Mandalı’nın bilgi vermesini istedi. AK Partili meclis üyeleri ayrıca sundukları önergede bir süre önce satılan 121 metrekarelik belediye hissesinin de kime, ne kadar bedelle satıldığı, belediyenin bu satıştan ne kadar gelir elde ettiği konusunda kendilerine yazılı olarak bilgi verilmesini kaydetti.  Gündem maddelerine geçilmeden söz alan AK Partili meclis üyesi Akın Yılmaz “ Amatör Liglerde Kapaklı’yı temsil eden takımlarımıza başarılar diliyorum. Spor Kulüplerimiz geçmiş dönemlerde Büyükşehirden katkı alıyordu. Fakat büyükşehirden alınan katkıyı kestiler. 2018 yılının Kapaklı için yatırım olduğunu ifade ettiniz. Devlet yatırımlarının gelmesi ile birlikte çalışma fikrinize katılıyoruz.

Aynı birlikteliği de belediye hizmetlerinde sergilemenizi bekliyoruz” dedi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2018 Mali Yılı Performans Programı görüşülerek oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na, 2018 Mali Yılı ve izleyen 2 yıla ait bütçe Plan ve Bütçe Komisyonu’na ve 2018 Mali Yılı Gelir Tarifesi de görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan 18/09/2017 tarih 1809 sayılı Uzunhacı Mahallesi No:38/A adresinin içkili yer bölgesine alınması konulu dilekçe İmar Komisyonuna havale edilirken, 1241 ada 27 nolu parselde bulunan 3,18 metrekarelik belediye hissesinin hissedarının hissesi oranında 1,59 metrekare satışının yapılması ve 1241 ada 27 nolu parselde bulunan 3,18 metrekarelik belediye hissesinin hissedarının hissesi oranında 1,59 metrekare satışının yapılması konuları görüşüldü. İki gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

OYLAMA YAPILDI

 

Gündemin dokuzuncu maddesinde Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın Yetkilendirme konulu yazısına istinaden belediyeyi Kapaklı OSB’de temsil edecek 5 asıl, 5 yedek müteşebbis heyeti üyesinin seçimine geçildi. AK Parti grubu adına söz alan meclis üyesi Akın Yılmaz, 5 üyeden 3’ünün CHP’den, 2’sinin de AK Parti’den seçilmesi önerisinde bulunarak “ Bizim temsilcilerimiz de seçilirse heyet güç kazanacaktır” dedi. Grup toplantısını meclisten önce gerçekleştirdiklerini ve heyette yer alacak isimleri de belirlediklerini kaydeden Mandalı, gündem maddesinin oylamasını istedi. Mandalı “ Ben bile yönetim kurulunda yer almadım ve Halil İbrahim Erkan’ın görevlendirdik. Önümüzdeki aylarda Tekirdağ Valisi ile görüşüp Kapaklı OSB’nin başkanının Kapaklı Kaymakamı olmasını isteyeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylamada Cumhuriyet Halk Partisi grubu ve AK Partinin önerdiği isimler tek tek oylanırken, CHP’nin adayları 16, AK Parti’nin oyları ise 7’de kalırken, AK Parti meclis üyeliğinden bir yıl ihraç edilen Sevgi Aksoy ise oylamada CHP’li adaylara oy kullanması dikkatlerden kaçmadı. Oylamada ise asıl üyeliğe İrfan Mandalı, Halil İbrahim Erkan, Sami İkizler, Bülent Eres ve Nalan Çolak seçilirken, yedek üyeliklere de Muzaffer Yıldıran, Adem Sekmen, Yılmaz Saç, Mustafa Serat ve Turan Çakan seçildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Seçimlerin ardından çeşitli turnuvalarda başarı elde eden sporcuların meclis tarafından ödüllendirilmesi maddesi ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Belediye de 3 adet boş kadroda derece değişikliği yapılması konusu oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde ise doğalgaz hattı konulu yazı görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak “ TESKİ 2018 yılında Pınarça’da çalışmalar gerçekleştirecek. GAZDAŞ yetkilileri ise  üstyapı bedeli alınmazsa 2018 yılında Pınarça’da çalışma yapılabileceğini bizlere belirtti” açıklamasında bulundu. Bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

 

Kapaklı Atatürk Mahallesi 1297 ada 5 parseldeki belediye hissesi ile Karaağaç Mahallesi 257 ada 53 parseldeki belediye hisselerinin satışı meclis tarafından oy birliği ile kabul edilirken, tam zamanlı sözleşmeli mühendisin aylık çalışma ücreti de yasanın belirdiği üst taban oranında olması kararlaştırıldı. 2012 yılında vatani görevini yaparken şehit olan Jandarma Er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun isminin ilçede yeni yapılan bir parka verilmesi konusu da görüşüldü. İlgili gündem maddesi görüşülüp karara bağlanması için İmar Komisyonuna gönderildi. Gündemin son maddesinde ise İsmetpaşa Mahallesi Levent Caddesi No:12 üzerinde bulunan 46 ve 47 nolu işyerlerinin içkili yerler krokisine dahil edilmesi konusu da İmar Komisyonuna havale edildi. Kapaklı Belediye Meclis toplantısının ikinci oturumu ise Cuma günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10