Çerkezköy bir yatırıma daha ev sahipliği yapacak

Bünyesinde barındırdığı 450 adet sanayi kuruluşu ile Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline gelen Çerkezköy'de, yabancı sermayeli dev bir üretim tesisi daha açılıyor.

Çerkezköy 3.10.2017 20:03:00 0
Çerkezköy bir yatırıma daha ev sahipliği yapacak

Gün geçtikçe aldığı göç ile birlikte büyüyen ve gelişen Çerkezköy’de ABD merkezli A.Schulman Plastik Fabrikası yeni üretim tesisinin açılışı 11 Ekim Çarşamba saat 14.00’te gerçekleşecek.

 

AÇILIŞI 11 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

 

Mayıs 2015’te Türkiye’de yatırım kararı alan A. Schulman Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan (EMEA) sorumlu Genel Müdürü Heinrich Lingnau, "Türkiye'de bu üretim tesisini kurarak, aynı anda birçok stratejik öncelik elde edeceğiz" demişti. Daha sonra Türkiye’de mevcut yatırım yapılabilecek alanlara incelemelerde bulunan Lingnau, mevki olarak Çerkezköy’ü seçti. Bünyesinde birçok yabancı sermayeli yatırımla ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Çerkezköy’de, yeni fabrikanın açılışının Organize Sanayi Bölgesi Gaziosmanpaşa Mahallesi 5.Cadde üzerinde 11 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te yapılacağı belirtildi.

 

TAMAMEN FAALİYETE GEÇTİ

 

Yeni açılacak fabrika hakkında bilgilendirmede bulunan A. Schulman Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan (EMEA) sorumlu Genel Müdürü Heinrich Lingnau; " Yüksek performanslı plastik kompaund, kompozitler ve polimerlerin önde gelen uluslararası tedarikçisi, ABD merkezli A. Schulman Inc., Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerine sunmak üzere yüksek kalitede katkı, beyaz ve natürel masterbatchler (plastik hammaddelere eklenen granül biçiminde boyar madde ve katkılar) üretimine geçmiştir. İlk olarak, zamanında yapılan bu yatırım sayesinde kendimizi, Türkiye, Orta Doğu daki diğer ülkeler ve Kuzey Afrika genelindeki hızlı büyümeye tam olarak katılacak şekilde konumlandıracağız. Bu oluşan stratejik platform sayesinde hızla büyüyen bu pazarda payımızı artırabileceğiz. Mevcutta Türkiye'deki müşterilerimize Kuzey Avrupa tesislerinden hizmet vermekte olup, bu yeni tesis hizmet sürelerimizi geliştirmemizi ve Kuzey Avrupa'daki kapasitemizi daha etkili bir şekilde kullanmamızı sağlayacak. Yeni tesis, tamamen faaliyete geçtiğinde şirketin Türkiye'deki ve diğer hızla büyüyen Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki gıda ve endüstriyel ambalaj müşterileri için yaklaşık 17.500 ton birinci sınıf katkı maddesi, beyaz ve nefes alabilir nitelikli masterbatch üretecek" dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10