Yöresel tatlar bir kez daha Çerkezköy'de

Karadeniz'in yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla yaklaşık 4 yıldır Türkiye'yi gezen 'Trabzon Yöresel Ürünleri Tanıtım Tırı' dün Çerkezköy'e geldi.  Karadeniz bölgesi illerin

Çerkezköy 4.10.2017 20:00:00 0
Yöresel tatlar bir kez daha Çerkezköy

BİR ÇOK ÜRÜN BULUNUYOR

 

Trabzon’lular Derneği tarafından organize edilen Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri tanıtım Tırı Çerkezköy’de Hayri Batur Caddesinde yöresel ürünlerini sergilemeye başladı. Dün itibariyle Hayri Batur Caddesi eski otogarın bulunduğu alanda ürünlerini sergileyen ‘Trabzon Yöresel Ürünleri Tanıtım’  TIR’ında “ kuru gıda, tereyağı, bal, kaymak, peynir çeşitleri, çay, doğal ve işlenmiş fındıklar, kızılcık ekşisi ve kuşburnu marmelatları, Trabzon kurabiyesi, beton helva, Karadeniz yöresel kıyafetleri ile hediyelik eşyalar, kemençe, yayık, el yapımı bakırdan tava, cezve, dövme bardak, çaydanlık, sürmene bıçağı “ gibi ürünler bulunuyor.

 

“İLGİ YOĞUN”

 

4 yıl önce Trabzon Valiliğin katkı ve destekleriyle Trabzon Kültür ve Turizm Derneği olarak Trabzon yöresine ait gerçek doğal organik ürünlerin tanıtımını ülke çapında tanıtmaya başladıklarını kaydeden Tır Sorumlusu Kutluhan Aksoy” Bu güne kadar yaklaşık 70 il ve 350 ilçeye giderek Trabzon yöresel ve organik ürünlerinin satışını yaparak tanıtmaya çalışıyoruz. Bazı il ve ilçelere taleplerin yoğun olması nedeniyle bir kaz kez gittik ve gitmeye çalışıyoruz. Çerkezköy’e üçüncü gelişimiz. Her gittiğimiz il ve ilçede ürünlerimize karşı beklenenden daha fazla ilginin olması bizleri mutlu ediyor. Önceki yıllarda da Çerkezköy’de Trabzon ürünlerine beklemediğimiz bir ilgi oldu ve bu kez de ayni ilgiyle karşılanmamızdan dolayı mutluyuz. Ürünlerimiz hem hesaplı hem de tamamen organiktir. Pazar günü akşam saat 22.00’ye kadar Çerkezköy’de satışımız olacak. Çerkezköy’de yaşayan Karadenizlileri ve Çerkezköylüleri yöresel ürünlerini temin etmeleri için TIR’ımıza bekliyoruz” dedi.

 

GECE 23.00’E KADAR AÇIK

 

TIR sorumlusu Kutluhan Aksoy yaptığı açıklamada yöresel tanıtım tırı ile Karadeniz havasını Türkiye’de taşıdıklarını vurgulayarak “Tıırımızda çoğu el yapımı, tamamı yöresel gıda ve çeşitli eşyaların ürünleri var. Trabzon’a ait kurabiye, mısır unu, tereyağı, kaymak, peynir çeşitleri, çay, fındık ve el yapımı meşhur Sürmene bıçağı, yine el yapımı bakır; çaydanlık, cezve, bardak, tava çeşitleri, olmazsa olmazlarımızdan Trabzon ile özdeşleşmiş ve sadece Akçaabat ilçesinde yapılan kemençe, Çarşıbaşı ilçesinde el dokumasıyla üretilen ninelerimizin-annelerimizin kullandığı kuşaklar, peştamal, keşan, flar çeşitleri var. Çiçek balı, kızılcık ekşisi ve kuşburnu marmelatları, pestil, meşhur Kars kaşarı, Erzurum İspir yöresinin şeker fasulyesi, dünyaca ünlü ceviz ve tahinden yapılan kışlık-yaz beton helvası ve yöreye özgü birçok ürünümüz var. Satışlarımız TIR’ımızda her gün sabah 08.00’de başlayarak akşam saat 23.00’e kadar devam edecek” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10