Camiler Kâbe'nin şubesidir

Her yıl ülke genelinde kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası Çerkezköy'de de dün düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Çerkezköy 6.10.2017 19:01:00 0
Camiler Kâbe

Cuma namazında okunan Hutbede Camiler ve Din görevlilerinin önemi anlatılırken, camilerin Kabe’nin şubesi olduğu ifade edildi. Dün Cuma namazı sonrasında Osmanlı Camii bahçesinde bulunan Diyanet Vakfı kitaplığında vatandaşlara Cami ve Genç adlı kitap dağıtımı yapıldı.

 

TİCARET ODASINDA PROGRAM GERÇEKLEŞTİ

 

Etkinlikler kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda konferans düzenlendi. Programa Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Başkanlık Danışmanı Ramazan Tahiroğlu, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin, cami imamları, müezzinler, kurs hocaları ve az sayıda da vatandaş katıldı. Programda ilk konuşmayı Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı yaptı. Bardakçı, “Bu gün camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyoruz. Cami etrafıyla bir bütündür. Camiler Kabe’nin şubesidir.  Cenab-ı Allah önce ilk Kabe’yi yapmıştır. Camilerin yönü Kabe’ye dönüktür. Hazreti Muhammet AS. makamını işgal ettiğini düşünerek, onların sahabeleri olarak saf tutarak bizlerde onların yerinde namaz kılıyoruz” dedi.

 

“CAMİYE GELEREK SEVAP KAZANIYORUZ”

 

Müftü Bardakçı “ Bizler camiye gelip açtığımızda bizlerde sevap kazanıyoruz. Camiye gidenler de, hacca gidenler de Allah’ın misafiridir. Çerkezköy’de şu anda 26 camimiz var. Her camimiz temiz tutuluyor ve her saat ibadete açıktır. Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

ALLAH’IN MÜLKÜNDE YAŞIYORUZ VE ÇOK ŞANSLIYIZ

 

Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı’nın ardından konuşan Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek de, “Allah böyle günleri haftaları görmemizi her zaman nasip eylesin. Bize Kuran’ı elden ele ulaştıran, eser yapanlara bir Fatiha okuyalım. Bizler Allah’ın mülkünde yaşıyoruz ve şanslıyız. Cenabı Allah’ın yasaklarından kaçmaya çalışıyoruz. Cenabı Allah az öncede müftümüzün belirttiği gibi ilk mabedi Kabe’yi yapmıştır ve camilerimizde Kabe’nin şubeleridir. Camilerde namaz kılan huzur buluyor, kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor. Cami, bireyin inanç dünyasından toplumsal ilişkilere, kulluk, sorumluluk ve güzel ahlak bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden iktisada, aileden çevreyle ilişkilere, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin köklerinin birleştiği mekandır. Camiler, Allah'ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekanlardır. Cennet
bahçeleridir. Birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10