Edirnespor Çorluspor 1947'ye patladı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12'inci grup temsilcilerimizden Edirnespor, ilk iki haftasında istediği sonuçları alamadığı ligin 3'üncü haftasında Çorluspor 1947'ye adeta gol olup yağarak galibiyet ile tanıştÄ?

Çorlu 9.10.2017 18:37:00 0
Edirnespor Çorluspor 1947

EDİRNE’DE OYNANDI

 

Edirnespor BAL liginin 3'üncü haftasında 25 Kasım Stadı'nda Çorluspor 1947'yi ağırladı. Ligin ilk iki haftasında istediği sonuçları alamayan kırmızı-beyazlı temsilcimiz Çorlu karşısında arzulu futboluyla göz doldururken aradığı golleri maçın ikinci yarısında buldu.  İstanbul bölgesi hakemlerinden Serhat Tan'ın yönettiği maçta yardımcılıklarını, Mert Kor, Göktuğ Hazar Erel ve Murat Madan yaptı. Edirnespor karşılaşmaya  Emir Korubeyi, Murad Damra Kaya, Cihan Güneş, Kemal Emre Bozoğlu, Feyzullah Saray, İsmael Kone, Metin Çalışkan, Uğur Kapısız, Sabur Eser, Tolga Cengiz, Yunus Namdar kadrosu ile çıkarken, Çorluspor 1947 ise Murat Sarı, Aykut Duran, Efe Özdemir, Furkan Taştemir, İdris Yalçın, Serkan Söylemez, Ender Burak Reis, Burak Dost, Berkay Çalık, Serkan Bozkurt, Elhadul Saidou Seck kadrosu ile çıktı.

 

10 KİŞİ GOLÜ BULDU

 

Maça etkili başlayan taraf Edirnespor oldu ve maçın ilk 15 dakikası tamamen Çorluspor 1947 ceza sahası içi ve önünde geçti ama Edirnespor yakaladığı pozisyonları bu dakikalarda gole çeviremedi.  Edirnespor 17.dakikada da gole çok yaklaştı. Çorluspor 1947 defansının ofsayt yanılgısıyla tereddüde düşmesiyle Metin ceza sahası içinde güzel bir pasla topu Kone ile buluşturdu ama Kone müsait pozisyonda çok kötü vurunca top kalecide kaldı. Çorluspor 1947 ilk ve tek tehlikeli pozisyonunu 23.dakikada yarattı. Hızlı atakla sağ taraftaki oyuncusunu topla buluşturdu. Çorluspor’lu oyuncunun kaleci ile karşı karşıya vurduğu top ağlarla buluşsa da yardımcı hakemin ofsayt kararı ile geçersiz sayıldı. Maçın 53.dakikasında kornerden gelen topa kafa vuran Edirnesporlu Feyzullah Saray’ın kafa vuruşunda top direğin hemen yanından dışarı çıktı. 57.dakikada Edirnespor Kone ile bir fırsatı daha cömertçe harcadı. İsmael Kone kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu kalecinin ellerine teslim etti. 63.dakikada yine tartışmalı bir pozisyonda daha önceden sarı kartı bulunan Metin rakibine temas edip düşürdüğü gerekçesiyle hakem tarafından ikinci sarıdan oyun dışı bırakıldı ve Edirnespor 10 kişi kaldı. Edirnespor 10 kişi kalmasına rağmen oyundan düşmedi ve 66.dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Yunus bu kez topu ağlarla buluşturarak maçın başından beri aranan golü Edirnespor hanesine yazdırmayı başardı.

 

FARKI ARTIRDI
 

Edirnespor dakikalar 72’yi gösterdiğinde Yunus Namdar güzel bir asist ile topu Kone ile buluşturdu. Kone’nin sağ taraftan ceza sahasına sarktığını gören Kone’yi aşırtma bir vuruş ile tola buluşturdu ve Kone’de güzel bir kafa vuruşu ile Edirnespor’u 2-0 öne geçirdi. Taraftarın coşkulu tezahüratını da arkasına alan Edirnespor 78’de Cihan Güneş ile sol taraftan serbest atış kullandı. 6 pas içinde topla buluşan 22 röveşata karışımı vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi. 81’de maçın yıldız Kone ceza sahası önünden çok güzel vurdu 3-0.89’da orta sahada İsmael Kone’nin rakibine yaptığı sarı kartlık müdahaleyi maçın hakemi kırmızı kartla cezalandırarak kötü oyununu devam ettirdi. 6 dakikalık uzatma bölümünde başka gol sesi gelmeyince Edirnespor maçtan 3-0 galip ayrılmayı başardı.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10