Kapaklı Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu

Kapaklı Kent Konseyinin İnönü Mahallesi Eyüpoğlu Caddesinde yeni hizmet binasının açılış töreni gerçekleştirildi.

Kapaklı 11.10.2017 19:45:00 0
Kapaklı Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen açılışa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Kapaklı Belediye meclis üyeleri, CHP Tekirdağ Eski Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve üyeler, Kapaklı Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan ve üyeler, Kapaklı Yarımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan,Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ile gaziler, Tekirdağ’da bulunan Kent Konseyleri Başkanları ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir “ Kuruluş amacımız, kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşericilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma dayanışma ve saydamlık, ortak akıl ve göç zenginliği ile ortak aklın süzgecinden geçen demokratik kararların uygulamaya geçirilmesi isteği ile belediye ve ilgili kurumlara sunmayı ifade eder. Bu vesileyle de kent konseyleri kurulmuştur. Bugün açılışımızda bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“SİZLERİN EMEKLERİYLE İLÇE OLDUK”

 

Programda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Kent Konseyi 06.12.2012 tarihi yaşamamış olsaydık, şuanda kent konseyi ve gaziler derneğinin olduğu alanda yeller eserdi. Kapaklı olarak Çerkezköy’ün mahallesi olacaktık. Biz orada hemşerilerimize, sivil toplum kuruluşu, siyasal anlamda görüşü ne olursa olsun hepsi bizim arkamızda dimdik durdu. Kapaklının ilçe olmasını istiyoruz dediler. Kapaklının ilçe olmasını sizlere borçluyum. Sizler benim arkamda olmasaydınız bugün bu açılışta buluşamayacaktık” diye konuştu.

 

“KAPAKLI’YA HAYIRLI OLSUN”

 

Mandalı “ Kapaklı Kent konseyimiz ile bundan sonra daha fazla faaliyet değerlendirmesi içerisinde olacağız. Bu kent hepimizin. Kentimizi hep birlikte kalkındırmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir alanlar bırakmak için ortak hareket etmeye gayret gösteriyoruz. Biz Belediye Başkanlığı olarak Kent Konseyi ve Sivil Toplum kuruluşlarına büyük önem veriyoruz. İnşallah hep birlikte daha iyi projeler ortaya koyacağız Kent konseyimizin yeni hizmet binası hayırlı olsun.Kapaklı Kent Konseyi’nde büyük emekleri olan Fahrettin Gür’e teşekkür ediyorum. Kent Konseylerinin yüzde 85’ini kadınlar başkanlık yapıyor. Kent Konseyinin Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“STK’LARA İHTİYACIMIZ VAR”

 

Kapaklı’nın çok genç bir şehir olduğunu ve çok genç bir şehir olmakla birlikte hızlı büyüyen bir ilçe olduğunu kaydeden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “ Çok eksiklerimiz var ve çok çalışmamız gerekiyor. Ne yaparsak yapalım elimizde sihirli bir değnek yok. Kentin kültürünü, sosyal dokusunu kısa sürede kuramazsınız. Bu ilçenin çok önemli sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı var. Kapaklı’ya Gaziler derneğini açmamız çok önemliydi. Kapaklı’da hala bir Kızılay yada Türk Hava Kurumu bulunmuyor. Kapaklı’dan daha küçük ilçelerde bile saydığım kuruluşlar var ve görevlerini icra ediyorlar” dedi.

 

“SİZLERDEN AKTİF ÇALIŞMA VE PROJE BEKLİYORUZ”

 

Yüzer “ Kent Konseyinin açılışı nedeniyle bugün buradayız. Kent konseyleri hemşericilik bilincini oluşturması gerekiyor. Vatandaşlarımıza bugün bir anket yaptırsak ve memleketiniz neresi diye sorsak ‘Kapaklılıyım’ diyen yüzde 20 çıkar. Bu oran bundan 40 yıl sonra umuyoruz ki Kapaklılı olmaktan, bu kentin hemşerisi olmaktan gurur duyan yüzde 80-90’lara varsın. O zaman başarılı olmuş oluruz. İnsanlar annelerinin babalarının memleketi ile bağrını koparsın demiyoruz, fakat yaşadıkları şehirlerin sadece sakinleri değil sahibi de olsun istiyoruz. Kent Konseylerine bu anlamda çok büyük görev düşmektedir. Kaymakamlık, Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak sizleri her zaman destekleyeceğiz. Sizlerden aktif çalışma ve proje bekliyoruz. Başarılı olacağınızdan da eminim. Kent Konseyi binasının ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

AÇILIŞ PASTASI KESİLDİ

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri programa katılanlara birlikte Kapaklı Kent Konseyinin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından dernek binasında pasta kesilirken, davetlilere de ikramda bulunuldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10