Süper Ligde üçüncü hafta tamamlandı

Tekirdağ Süper Amatör Ligde üçüncü hafta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Evinde Çorlu Kültürspor'u üç golle mağlup eden 1461 Karadenizspor ile deplasmanda Çerkezköy DoÄ?

12.10.2017 17:09:00 0
Süper Ligde üçüncü hafta tamamlandı

 

YEDİ GOLLÜ KARŞILAŞMA SARAY BELEDİYESPOR’UN

 

Haftanın en önemli karşılaşması Çerkezköy’de oynandı. Tekirdağ Süper Amatör Lig’in 3. Haftasında şampiyonluğun iddialı takımı, Çerkezköy Doğanspor – Saray Belediyespor karşı karşıya geldi. Bugüne kadar oynadıkları maçları kazanan iki takımın Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksindeki karşılaşması adeta nefesleri kesti. Maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlanırken, ikinci yarıda adeta gol sağanağı vardı. 5 golün atıldığı ikinci yarıda rakip filelere 3 gol bırakan Saray Belediyespor, maçı 4-3 kazanarak sahadan 3 puanla ayrılan takım oldu.

 

1461 KARADENİZSPOR TUTULMUYOR

 

Bu sezon kurduğu iddialı takımla şampiyonluk potasına giren 1461 Karadenizspor üçüncü hafta karşılaşmasında Çorlu Kültürspor’u evinde üç golle geçerek ligde kayıpsız yoluna devam etti.

 

Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan 1461 Karadenizspor ilk dakikalardan itibaren oyunda hakimiyeti eline aldı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına almayı başaran ev sahibi ekip karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Ceyhun’un ayağından kazandığı golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte büyük moral bulan 1461 Karadenizspor karşısında konuk ekip Çorlu Kültürspor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi.  Karşılaşmanın ikinci devresin de üstünlüğünü sürdüren ev sahibi ekip 1461 Karadenizspor İbrahim ile farkı ikiye çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat oyununu sürdüren ev sahibi ekipte Kubilay sahneye çıkarak maçın skorunu tayin etti. Lige iddialı başlayan Çorlu Kültürspor’da oynanan oyun ve alınan sonuç hayal kırıklığı olarak gösterilirken, ev sahibi ekip 1461 Karadenizspor ise üç maçta puanını 9’a yükselterek zirveye yerleşti.

 

KAPAKLISPOR BEŞER BEŞER

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden Kapaklıspor, 3. Hafta maçında Ergenegücü Ulaşspor’u kendi sahasında ağırladı.  Maça iyi başlayan ev sahibi ekip Kapaklıspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 29.dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Gökhan düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. Gelen golle birlikte rahatlayan Kapaklıspor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklendi. 37.dakikada bu kez sahneye çıkan Çağatay uzaklardan mükemmel bir gole imza atarak farkı ikiye çıkardı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan Kapaklıspor ilk devrenin son dakikalarında Şaban ile bir gol daha bularak karşılaşmanın ilk devresini 3-0 önde tamamladı.

 

BEŞ GOLLE KAZANDI

 

Karşılaşmanın ikinci devresinde de rahat bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor rakibine pozisyon vermedi. Konuk ekip Ergene Gücü Ulaşspor ise kontra ataklarla gol arasa da istediği golü bulamadı. 52.dakikada sahneye çıkan Berkay takımının dördüncü golünü kaydetti.  Dört gollü üstünlükle son dakikalara rahat giren Kapaklıspor 89.dakikada Gökhan ile bulduğu golle karşılaşmadan 5-0 galip ayrıldı. Ligde ilk haftayı bay geçen ve geçen hafta Çorlu deplasmanında Çorlu Gençlerbirliğispor karşısında 5-0 galip gelerek lige 3 puan ile başlayan Kapaklıspor, ligin ikinci maçında da aynı skorla galip gelerek puanını 6’ya çıkardı. Konuk ekip Ergenegücü Ulaşspor ise üçüncü kez mağlup olarak puansız ligin dibine demir attı.

 

EREĞLİ FARKLI KAZANDI

 

Ligde bu sezon kötü sonuçlar alan Kapaklı Sitespor ise deplasmanda Marmaraereğlisi Belediyespor’a konuk oldu.  Rakibi karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip Fatih Özer’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresi de bu golle sonuçlanırken, ikinci devre Kapaklı Sitespor rakibi karşısında varlık gösteremedi. Fatih Özer, Metin Erdem ve Fatih Yorulmaz ile goller bulan ev sahibi ekip karşılaşmadan da 4-0 galip ayrılmasını bildi.

 

MURATLI BELEDİYESPOR İKİ GOLLE GÜLDÜ

 

Tekirdağ Süper Amatör Liginin mücadeleci takımlarından Muratlı Belediyespor, ligin üçüncü haftasında Şarköyspor’u evinde konuk etti. Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçilirken, ilerleyen bölümlere doğru oyunda hakimiyeti eline alan ev sahibi ekip sağlı sollu ataklarla goller aradı. 40.dakikada sahneye çakın Esen Çelik şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip kısa bir süre sonra Harun Kaya’nın golü ile farkı ikiye çıkardı.  Bir anda 2-0 geriye düşen konuk ekip Şarköyspor’da Mert Kral kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. On kişi kalan rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip Muratlı Belediyespor ikinci devrede geliştirdiği ataklarda farkı artıramadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Muratlı Belediyespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

 

MALKARA DERBİSİ 14 KASIMSPOR’UN

 

Tekirdağ Süper Amatör Küme’de mücadele eden Malkara 14 Kasımspor, Malkara derbisinde Sağlamtaşspor ile karşı karşıya geldi. Hayrabolu Stadı’nda oynanan maç öncesi her iki takımın da ligde 3’er puanı bulunuyordu. Maça iyi başlayan Sağlamtaşspor, bulduğu pozisyonlarla golü aradı. Ancak pozisyonlara geçit vermeyen Malkara 14 Kasımspor, defansının tecrübesiyle atakları savuşturmayı bildi. İlk yarısı golsüz berabere tamamlanan maçın kilidi 60. dakikada açıldı. Golü bulabilmek için daha fazla risk alan ve ataklarını sıklaştıran Malkara 14 Kasımspor’da Emrah, ceza sahası dışından yaptığı vuruşla kaleciyi avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın kalan süresinde skoru korumayı bilen Malkara 14 Kasımspor, sahadan 1-0 galip ayrılan taraf oldu ve ligde puanını 6’ya çıkardı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10