Kuş olmadan evliya oldular

Çerkezköy'de kağıt toplayarak geçimlerini sağlayan çoğu Afgan uyruklu kağıt toplayıcıları, topladıkları kağıtları ağır çekmesi için akıl almaz bir yönteme başvurdu.

Çerkezköy 13.10.2017 19:56:00 0
Kuş olmadan evliya oldular

Çekçek adı verilen araca topladıkları kağıtları, inşaattan buldukları bir hortumla ıslatan toplayıcılar, kağıtların ağır çekmesi için böyle bir yönteme başvurdukları belirtildi. Kağıt toplayıcıların uyguladıkları yöntem ‘Kuş olmadan evliya oldular’ sözünü akıllara getirdi.

 

KARTONLARI İNŞAAT HORTUMU İLE ISLATIYORLAR

 

Günün erken saatlerinde çekçek adını verdikleri araçla kağıt toplamaya başlayan, çoğu Afgan uyruklu kağıt toplayıcıları, kağıtların ağır çekmesi amacıyla, kartonları inşaat hortumuyla ıslatıyorlar. Wattsapp ihbar hattımıza gelen bir görüntüde kağıt toplayıcı şahsın, çekçek’in içini su ile doldurduğu görülürken, kağıtların ağır çekmesi için böyle bir yöntem uyguladıkları ifade edildi. Trafikte de vatandaşlara zorluk çıkarak, çoğu zaman trafiği durma noktasına getiren kağıt toplayıcılar, vatandaşlar tarafından da tepki görürken, bu görüntüler de ‘Kuş olmadan evliya oldular’ sözünü akıllara getirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10