Türkiye Uyarlaması, Çerkezköy'de Sahnelenecek

Dünyada en çok sahnelenen oyunlardan olan Joseph Kesselring'in "Arsenic and Old Lace" adlı eseri, 'Ahududu' adıyla Çerkezköy'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Çerkezköy 13.10.2017 19:58:00 0
Türkiye Uyarlaması, Çerkezköy

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında 18 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’da ‘Ahududu’ isimli tiyatro oyunu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda, ücretsiz olarak sahnelenecek.

 

Türkiye’de daha önceleri Suna Pekuysal, Vasfi Rıza Zobu, Ani İpekkaya gibi ustalar tarafından oynanan oyun, ünlü tiyatro oyuncuları Melek Baykal ve Suna Keskin’le tekrar hayat bulacak. Dünyada en çok sahnelenen oyunlardan olan, Joseph Kesselring’in “Arsenic and Old Lace” adlı eseri, ‘Ahududu’ adıyla Usta Tiyatrocu Nedim Saban tarafından yeniden derlenerek seyirci ile buluşacak. Kara komedinin en iyi örneklerinden sayılan “Ahududu”, insanları huzura kavuşturmak, yalnızlıklarından kurtarmak için zehirleyen Müşfike ile Mürşide ve onların çevresindekilerin hikayesini anlatıyor. Usta tiyatrocu Melek Baykal’ın uzun bir aradan sonra sahnelere yeniden döneceği, ‘Ahududu’ oyununda Suna Keskin, Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu gibi usta isimler de yer alıyor. Nedim Saban da bu oyunda, deli tiplemesiyle yıllar sonra, tiyatronun perde arkasından perde önüne geçiyor.

 

‘’OYUNCU OLARAK TEKSTİ OKURKEN BİLE EĞLENİYORSUNUZ’’

 

Çerkezköylülere kahkaha tufanı yaşatacak oyun için Nedim Saban şunları söyledi: “Joseph Kesselring’in meşhur oyunu Ahududu’yu yıllardır oynamayı düşünüp bir türlü fırsat bulamamıştık. Tiyatrokare yeni oyunu sayesinde çıtasını yükselterek başka bir yere çekti. Oyuncu olarak teksti okurken bile eğleniyorsunuz; çok çünkü Ahududu son derece akıllıca yazılmış bir vodvil. Metnin kendisi, vodville de güldürüyle de dalga geçiyor. Dünyada birçok olay yaşanırken biz tiyatrocular bambaşka şeyler konuşuyoruz. Oyun bununla da dalga geçiyor. Şiddeti ve adaleti sorguluyor. İçinde bir sürü teması olan, aynı zamanda müthiş güldüren ve tek bir espri üzerine gidebilen bir kara komedi. Ahududu Tiyatrokare’ye ve beş yıldır geliştirdiğimiz estetik anlayışımıza çok uygun oldu.

 

Doğru kadroyu doğru zamanda kurabilmek de gerekiyordu. Suna Keskin ve Melek Baykal’ın bir arada sahnede olması müthiş heyecan verici bir şey. Melek Hanım yıllardır tiyatroya dönmek istiyordu. Birçok proje üstüne onunla konuştuk ancak bu proje en doğrusu oldu. Ahududu için ‘Her şeyin denk geldiği bir oyun’ diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

TÜM HALKIMIZ DAVETLİ

 

Ünlü tiyatro ustaları Melek Baykal ve Suna Keskin’in rol aldığı tiyatro oyununun 18 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda Çerkezköylü tiyatro severler ile buluşacağını kaydeden Belediye başkanı Vahap Akay, “İki perdelik komedi oyunumuza tüm halkımız davetlidir” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10