Beyninden yumurta büyüklüğünde tümör çıkarıldı

Sol kol ve bacağında uyuşma, hissizlik ve cansızlık şikayetleriyle Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi'ne başvuran ve beyninde yumurta büyüklüğünde tümör çıkan 46 yaşındaki Osman Topuz?

Çerkezköy 16.10.2017 19:49:00 0
Beyninden yumurta büyüklüğünde tümör çıkarıldı

AMELİYATA ALINDI

 

46 yaşındaki Osman Topuz sol kolunda ve sol bacağında uyuşma, hissizlik, cansızlık şikayetleri üzerine Özel İrmet Hastanesi’ne başvurdu. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Miktat Kaya tarafından muayene edilen ve MR’ı çekilen hastanın beyninde 6x5 santimetre büyüklüğünde tümör 5 saatlik başarılı ameliyatın ardından alındı.

 

ERTESİ GÜN YÜRÜMEYE BAŞLAD I

 

Gerçekleşen operasyon hakkında bilgilendirmede bulunan Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Miktat Kaya, “46 yaşındaki erkek hasta Osman Topuz sol kolunda ve sol bacağında uyuşma, hissizlik, cansızlık şikayetleri ile hastanemize başvurdu. Çekilen Beyin MR'ında beynin ortasında 6x5cm büyüklüğünde tümör izlendi. Tümör yumurta büyüklüğünde ve beynin etkili bir bölgesinde bulunmaktaydı. Yaklaşık 5 saat süren ameliyatla hastanın beynindeki tümör çıkartıldı. Başarılı geçen ameliyatın ardından yoğun bakım ihtiyacı duyulmadı ve hasta servise alındı. Hastamız ameliyattan önceki sağ kol ve bacaktaki şikayetlerin tamamen geçtiğini dile getirdi. Ertesi gün yürümeye başladı. Hastamızı 5 gün misafir ettikten sonra sağlıklı bir şekilde taburcu ettik” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10