Trakya'nın müzik ustası son yolculuğuna uğurlandı

Tekirdağ'ın yetiştirdiği müzisyenlerden Çerkezköylü Yakup Özgüler önceki akşam Silivri'deki yazlığında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Çerkezköy 16.10.2017 19:50:00 0
Trakya

67 yaşında yaşama gözlerini yuman, bir zamanlar Trakya ve Marmara Bölgesi’ne müzikte damga vuran ve birçok ismi ülke çapında meşhur eden Müzisyen Yakup Özgüler’in vefatı Çerkezköy’de büyük üzüntü yarattı. Neslihan Özgüler ile evli olan, bir erkek ve bir kız çocuk babası ve bir torun dedesi olan Yakup Özgüler, bir süredir akciğer kanseri tedavisi görmüş ve kanseri yenmişti.

 

AMATÖR OLARAK BAŞLADIĞI MÜZİK YAŞAMINA PROFESYONEL OLARAK DEVAM ETTİ

 

Yakup Özgüler daha 15 -16 yaşlarında amatör olarak gitar çalarak başladığı müzik yaşantısını geliştirerek ilerleyen yaşlarda profesyonel olarak devam etti. Önce Çerkezköy’de daha sonra Silivri’de profesyonel olarak kurduğu orkestrada hocalık da yaparak birçok ismi meşhur etti. Müzik yaşamı boyunca Çerkezköy Narin Mencucat’ta çalışan ve bu işyerinden  emekli olduktan sonra Denizli’ye yerleşen ve burada yaklaşık 18 yıl müzikle uğraşan  sonra rahatsızlığı nedeniyle tedavisi için sık sık İstanbul’a gelmek zorunda kaldığı için Silivri’deki yazlığına taşınan müzisyen Yakup Özgüler, dost  ve arkadaş canlısı olması nedeniyle herkes tarafından sevilen sayılan isim olarak da adını her gittiği yere yazdırması ile de tanınan isim oldu.

 

İSTASYON MEZARLIĞI’NA DEFNEDİLDİ

 

Çerkezköy’ün tanınmış ailelerinden Devlet Demir Yolları’ndan Emekli(merhum) İsmail Özgüler ve Elmas Özgüler’in oğlu olan Müzisyen Yakup Özgüler’in cenazesi dün ikindi namazına müteakip Osmanlı Camii’nde kılınarak İstasyon Mezarlığı’nda aile kabristanında dualarla gözyaşları arasında defnedildi. Cenaze töreninde taziyeleri oğlu Umut Özgüler kabul etti. Cenaze töreninde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı temsilen Belediye Meclisi Üyesi Uğur Erem, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez, Çerkezköy Belediyesi Emlak Servisi Müdürü Nevzat Kumru, Çerkezköy Kent Konseyi Eski Başkanı Serkan Karagöz, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköylü Eski Milli Futbolcu Oğuz Güven, Çerkezköy Doğanspor Kulübü Başkanı Kazım Asbaş, Çerkezköy belediye meclisi Üyeleri, Esnaflar, Narin Mensucat’ta çalıştığı yıllardaki çalışma arkadaşları, kurdukları orkestrada uzun yıllar birlikte müzik çalışması yaptıkları arkadaşları, Silivri ve Denizli’deki arkadaşları, Özgüler ailesinin yakınları, çocukluk arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10