CHP  Kapaklı kongresi 5 kasımda

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin partide düzenlediği basın toplantısında İlçe kongresinin 5 Kasım'da yapılacağını söyledi.

Kapaklı 16.10.2017 19:51:00 0
CHP  Kapaklı kongresi 5 kasımda

“DEMOKRATİK BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Dün saat 16,30’da partide basın açıklaması gerçekleştiren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin “ Tüm ilçeler delege seçimlerini tamamladı ve ilçe kongre süreçleri başladı. Delege seçimlerini demokratik bir ortamda yaptık. 22 Ekim’de Süleymanpaşa’da ilçe kongreleri başlıyor. 5 Kasım’da da sabah 10,30’da Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. 208 delegemiz kongrede sandık başına gidecek. Kongre sonunda 44 il delegemiz olacak” dedi.

 

“TEHDİT VE KÜFÜR OLMAMIŞTIR”

 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin’in yaptığı açıklamalara cevap veren Seçkin “ Bezgin yaptığı açıklamada tarife komisyonu kararlarına itiraz eden meclis üyeleri Mahir Aras’a partili meclis üyelerimiz tarafından hakaret ve küfür dolu sözler sarf edildiğini ifade etmiş. Tarife komisyonunda tehdit olmamıştır. Gerek bizim meclis üyelerimiz gerekse AK Partili meclis üyeleri gayet medeni insanlardır. Arkadaşlarla görüşme yaptığımda tehdit etme gibi bir konu olmadığını söylediler. AK Partinin bazı komisyon üyelerine yukarıdan gelen talimatla işleri zorlaştırma direktifi olmuş. Onlarda buna göre hareket ettiler. Zaten diğer ilçelerin tamamında böyle sıkıntılar yaşanmıştır” dedi.

 

“OLAYI ÇİRKİNLEŞTİRDİLER”

 

Yaşanan olaylara değinen Tarife Komisyonu Başkanı İlhan Çetinkaya “ O gün AK Partili Meclis üyesi Akın Yılmaz beni telefonla arayarak eski ve yeni listeyi göndermemi ve fiyatları inceleyip yarın imzalayalım dedi. Gece fiyat listesini gönderdim. Sabah geldiklerinde ‘İncelediniz mi? “ diye sorduğumda hayır cevabını aldım. Kendileri de bize “ Zaten İrfan Mandalı size bunu vermiş sizde meclisten geçireceksiniz” cevabını verdi. İncelemeye bile tenezzül etmeden olaya şerh koyup imzalamadılar. Komisyonda küfür yada hakaret olmamıştır. Ben kendileri ile görüştüğümde oy birliği ile geçirtmek istedim. Onlar ise parti olarak bütün ilçelerde böyle karar almışlar. Red oyu verebilirlerdi ama bunu çirkinleştirdiler. Salih Bezgin’i gazeteye verdiği demeçten dolayı aradığımda yanlış demeç verdiğini söyledim. Kendisi ise bana geri döneceğini söyledi. Halen Salih Bezgin’in geri dönüş telefonunu bekliyorum” dedi.

 

“GEREKENİ MECLİSTE SÖYLEDİM”

 

Kapaklı Belediye Meclis toplantısı 2.oturumda AK Partili Meclis üyesi Mahir Aras ile tarife komisyonundaki anlaşmasızlık nedeniyle tartışan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran da yaşananları değerlendirdi. Yıldıran “ Mecliste herkesin önünde gereğini söyledim. Benim yapmadığım, söylemediğim bir şey nedeniyle isminin verilerek söylenmesi ise yanlıştır. Yapmadığım konu için mecliste evlatlarımın üstüne yemin ederek cevap verdim” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10