GSM operatörleri Çerkezköy'de çuvalladı

Bünyesinde barındırdığı 450 sanayi kuruluşu ile Türkiye ekonomisine kayda değer katkılar sağlayan Çerkezköy'de GSM operatörlerinden dolayı yaşanan sıkıntılar iletişimsizliğe yol aç?

Çerkezköy 17.10.2017 20:00:00 0
GSM operatörleri Çerkezköy

21. Yüzyılda Avrupa’nın göbeğinde iletişimde sıkıntı yaşanması, bölgede yaşayan 150 bin nüfusun da şikayetlerine neden olurken, bölgeye neden yatırım yapılmadığı da vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasına girmişti.

 

PINARÇA’DA HÂLÂ İNTERNET YOK

 

Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline gelen Çerkezköy’de, internetin hala çekmediği yerlerin bulunması vatandaşları çileden çıkartırken, şehre yalnızca 10 kilometre mesafe uzaklıkta bulunan Pınarça Mahallesinde ise insanlar henüz internetle tanışamadı. Nüfusun yeterli olmaması sebebiyle bölgeye yatırım yapmayan GSM operatörleri, vatandaşların şikayetlerine de yanıtsız kalıyor. Pınarça’da yaşayan vatandaşlar talep etmelerine rağmen, bir türlü internet gelmediğini belirttiler. Konu hakkında şikayetlerini ifade eden vatandaşlar; ‘’21. Yüzyılda, Avrupa’nın göbeğinde yaşıyoruz ama hala internetimiz yok. Anadolu’nun birçok yerinde insanlar internette istediği gibi dolaşım imkanına sahip oluyor. İstanbul’da, Ankara’da ve ülkemizin diğer şehirlerinde, köylerine varana dek bütün insanlar, internette dolaşım imkanına sahip olurken bize bunu çok görüyorlar. Arayıp şikayetlerimizi söylediğimizde ise nüfusun yeterli olmaması sebebiyle yatırım yapılmadığını söylüyorlar. Buna acilen çözüm bulunmalı.

 

YENİ VERİCİ 18.00’DE DEVREYE GİRECEK

 

Resmi rakamlara göre nüfusu 150 binin üzerinde olan Çerkezköy’de, telefonlar çekmiyor. Konu hakkında yapılan şikayetler ise GSM operatörleri tarafından yok sayılıyor. Kent merkezinde bile internetin zaman zaman çekmediği bölgeler olması ise vatandaşları çileden çıkartıyor. Konu hakkında gerekli yatırımları yapmayan yetkililer, dün akşam saatlerinde saat 18.00’de Tepe Emlak Konutları Su Deposunun bulunduğu alandaki verici istasyonuna, bir verici devreye sokarak, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söylediler. Verici istasyonuna devreye giren yeni bir verici ile Çerkezköy’de yaşanan internet sorununun da çözülmesi bekleniyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10