Özel insanları bilgilendirdi

Kapaklı Belediyesi psikologu Ceren Sayın Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi'ni ziyaret ederek engelliler ve aileleri ile düzenlenen programda bir araya geldi.

Kapaklı 19.10.2017 19:35:00 0
Özel insanları bilgilendirdi

ÖZEL İNSANLARLA BİR ARAYA GELDİ

 

Programda engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra ailelerin bu süreçte karşılaştığı güçlükler toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olmak adına neler yapabilecekleri ve psiko- sosyal sorunlara müdahale yöntemleri konusunda  Psikolog Ceren Sayın tarafından engelli ailelerine bilgiler verildi.

 

“HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Ailenin çocuğunun engelini kabul etme ve olumlu tutum geliştirilmesi ailenin sosyal yaşama uyum sürecinde yaşadığı duygusal sorunların çözümlemesi üzerine değerlendirmelerinde ayrıca yapıldığı program engelli aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Soru cevap şeklinde son bulan programda aileler karşılaştıkları sorunlarla baş etme yöntemleri konusunda bilgilendirildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuyla ilgili yaptığı açıklamasında '' Engelli kardeşlerimiz ile her zaman birlikte olmaya çalışıyoruz. Belediyemizde kısa bir süre önce göreve başlayan Psikoloğumuz Ceren Sayın da engellilerimizi ve ailelerini daha yakından takip ederek belirli aralıklarla onlarla birlikte olmaya devam edecek. Engellilerimizin sosyal hayata katılımını ve kendilerine engelsiz bir hayat sağlama noktasında çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah, engelli kardeşlerimizin en mutlu şekilde hayatlarını sürdürmek istiyoruz. Kapaklı Belediyesi olarak engellilerimizin her zaman yanındayız.'' dedi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10