"Devlet ve halk arasında köprü vazifesi görüyoruz"

Türkiye genelinde olduğu gibi  Çerkezköy'de de  19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Çerkezköy 19.10.2017 19:39:00 0
 

Törende konuşma gerçekleştiren Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle muhtarı Tahsin Akgün, “Biz mahalle muhtarları, mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan, mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada kısacası devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi gören kişileriz” diye konuştu.

 

TÖREN ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Dün saat 09.30’da Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün’ün Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasının ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle muhtarı Tahsin Akgün günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

 

“MUHTARLAR SEÇİMLE GELEN, TARAFSIZ, VATANDAŞLA DEVLET ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖREN KİŞİLERDİR”

 

Akgün  “İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2016/21 sayılı genelgeleri doğrultusunda oluşturulan, Osmanlı arşivinde 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 ekim gününün ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Biz mahalle muhtarları, mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan, mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada kısacası devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi gören kişileriz” diye konuştu.

 

“DEVLETİN MÜHÜRÜ VE BERATI OLAN TEK SEÇİLMİŞ KİŞİ MAHALLE MUHTARLARIDIR”

 

Akgün “ Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi mahalle muhtarıdır ve muhtarların seçimle yöntemi en demokratik yöntemdir. Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmaksızın adımızla halkın önüne çıkarız. Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarımız, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak, onların huzur ve güven içinde olmaları için çaba sarf ettiğimiz gibi, demokrasimizin tamamını savunmak adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatana hizmetini en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı, bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi İstanbul’da şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş’ a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Yoğun göç alan Çerkezköy’ün nüfusunun hızla arttığını kaydeden Akgün “ Nüfusu 150 bini aşan ilçemizde 10 mahallemizde 10 muhtarlık bulunmaktadır. Muhtar arkadaşlarımız ile vatandaşlarımızın sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret sarf etmektedirler. Tüm arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu arada çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Sayın Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a ve Sayın Belediye Başkanımız Vahap  Akay’a   çok teşekkür ediyor, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube başkanı olarak  Çerkezköy ilçe muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” diye konuştu. Cumhuriyet meydanındaki tören sonrasında Çerkezköy Kaymakamlığı muhtarları kaymakamlık toplantı salonunda ağırladı.

 

“MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN İLK HALKASIDIR”

 

Tören sonrası basın mensuplarına kısa bir konuşma yapan  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Muhtarlarımız demokrasinin ilk halkası, vatandaşlarımızla resmi kurumlarımız arasındaki en önemli bağ, danışma ve istek merkezidir. Bu bilinçle muhtarlarımızı yönetim anlayışımızın bir parçası olarak görüyoruz” diyerek tüm muhtarların gününü kutladı.

 

TÖRENDE PROTOKOL HAZIR BULUNDU

 

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakam  Vekili Saray Kaymakamı Alp Arslan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, PTT Müdürü Ali Arslan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz,İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, mahalle muhtarları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve STK temsilcileri hazır bulundu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10