Okullarda güvenliği sağlamak için protokol imzalandı

Eğitim-öğretim kurumlarında yaşanan bazı güvenlik sorunları çocuklarını okullara gönderen velileri endişelendiriyor. Eğitim kurumlarının güvenliği için harekete geçen üç bakanlık ortak b

Tekirdağ 22.10.2017 17:39:00 0
Okullarda güvenliği sağlamak için protokol imzalandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde; işsizliğin azaltılması, istihdamın arttırılması ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanarak öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim almaları için finansmanı İşsizlik sigortası fonundan karşılanmak için okullarda özel güvenlik görevlisi çalıştırmak için protokol imzalandı.

 

ARANACAK ŞARTLARI ANLATTI

 

 Protokol kapsamında Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 9 ay çalıştırılacak 50 özel güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceklerini belirten Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yaşar Esen; alınacak kişilerin 5188 sayılı Kanun kapsamında özel güvenlik çalışma izni ile kimlik kartına sahip olması ve aynı kanunda belirtilen özel güvenlik görevlilerinde aranacak şartları taşıması gerektiğini belirterek aranacak diğer şartları anlattı.

       

450 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANMIŞ OLACAK

 

Okullarda eğitim öğretimin güvenli ortamda sürdürülebilmesi ve dışardan gelebilecek tehlikeleri minimum seviyeye indirebilmek için Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği 50 okulda istihdam gerçekleştireceklerini belirten Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen; Eğitim kurumlarımızda hijyen ve temizlik konularında hizmet vermek üzere 400 personel istihdam ettiklerini, 50 kişilik güvenlik görevlisi ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde toplamda 450 kişilik istihdam sağlamış olacaklarını ifade etti.  

 

GÜVENLİK KALİTELİ EĞİTİMİN OLMAZSA OLMAZIDIR

 

Milli Eğitim Müdürü V. İlhan Koçer ise geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin daha güvenli bir ortamda eğitim almalarının kaliteli eğitimin olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10