Çevre Koruma ve Kontrol Teknesi Hizmette

TESKİ Genel Müdürlüğü il genelinde abonelerine sunduğu su ve atık su hizmetlerini belirli standartlara göre yürütmekte. Bu kapsamda çevre etkenlerini kontrol altında tutmak amacıyla, TESKİ Çevre Koruma ve K

Tekirdağ 22.10.2017 17:43:00 0
Çevre Koruma ve Kontrol Teknesi Hizmette

 Bu kapsamda çevre etkenlerini kontrol altında tutmak amacıyla, TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı devamlı olarak gerekli kontrolleri sağlamaktadır. Deniz ve göletlerde yapılması gereken kontroller için “TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Teknesi” hizmete alındığı öğrenildi.

 

ÇEVRE SAĞLIĞI KONTROLÜ OLDUKÇA ÖNEMLİ

 

TESKİ aboneleri için su temin ettiği il genelindeki yüzeysel su kaynakları; Türkmenli, Yazır, Müstecep, Şarköy Göletleri ve Çokal Barajıdır. Ayrıca Tekirdağ oldukça uzun bir sahil şeridine sahiptir. Buna bağlı olarak deniz ve göletlerimizin çevre sağlığı kontrolü oldukça önemli olduğu belirtildi.

 

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINIP GEREKLİ CEZAİ İŞLEMLER YAPILACAK

 

TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri hizmete alınan kontrol teknesi ile il genelinde bulunan yüzeysel su kaynaklarını, deniz ve sahil şeridi boyunca yapılan tüm atık su deşarjlarını kontrol edecek. Böylece yüzeysel su kaynakları korunmuş olacaktır. Baraj ve göletlerde havza denetimleri ve su alma yapılarının kontrolleri yapılacak. 135 Kilometre uzunluğunda sahil şeridine sahip olan Tekirdağ’da, kıyıdan kontrol dışı, kaçak olarak yapılan atık su deşarjları da kontrol edilecek. Kontrollerin akabinde yapılan tespitlere göre gerekli önlemler alınacaktır ya da kaçak deşarj yapanlara cezai işlemler uygulanacak.

 

‘ÇEVREYİ KORUYARAK ÇALIŞIYORUZ’

 

Konu hakkında açıklama yapan TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa; “TESKİ Genel Müdürlüğü için çevre çok önemlidir. Günümüzde çevreyi koruyarak çalışıyoruz. Ayrıca gelecek nesillere iyi bir doğa, güzel bir çevre ve sağlıklı içme suyu bırakmak önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bunun için il genelinde oldukça hassas çalışmalarımız mevcut. Hizmete alınan Çevre Koruma ve Kontrol Teknesi ile bu çalışmalarımıza hız kazandıracağız. Denize kıyısı olan ve yüzeysel su kaynaklarına sahip olan Tekirdağ’ın böyle bir denetim aracına oldukça ihtiyacı vardı. Yapılacak denetimlerde çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10