"Hizmetlerimiz gizlilik ilkesi içinde veriliyor"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı çalışan Kadın Danışma Merkezleri hizmette 1 yılını doldu

Tekirdağ 22.10.2017 17:36:00 0

Çerkezköy kadın danışma merkezi Sorumlusu Beril Buket Bağcı, verilen hizmetlerin tamamen gizlilik ilkesi içinde verildiğini de belirtildi.

 

HİZMETLERİMİZ GİZLİLİK İLKESİ İÇİNDE VERİLMEKTEDİR

 

Konu  ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetler Şube Müdürlüğü Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Psikolog Beril Buket Bağcı , “Açıldığı 1 Eylül 2016 tarihinden bu yana Tekirdağ’da yaşayan vatandaşlara ücretsiz psikolojik danışmanlık ve sosyal hizmet danışmanlığı veren merkezler, vatandaşların uğrak noktası oldu. 1 yıl içerisinde toplam 1138 vatandaşa danışmanlık hizmeti verilirken, gizlilik ilkesine bağlı kalınarak sürdürdüğümüz çalışmalar, danışanların taleplerini olumlu yönde etkiledi” dedi.

 

DANIŞANLARIN SORUNLARINI ÇÖZÜMLÜYORUZ

 

Beril Buket Bağcı, “Kuruluş amacımız: “Danışanların; katılımcı, üretken, kendine yetebilen bireyler haline gelmelerine yardımcı olmak ve sorun çözme becerilerini geliştirmek. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve şiddetle mücadele konusunda aktif rol oynayan Kadın Danışma Merkezlerimiz, Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde hizmet vermekte olup; şimdiye kadar toplumsal cinsiyet, aile içi iletişim, şiddetle mücadele, ebeveyn-çocuk ilişkisi, sınav kaygısı ve akran zorbalığı gibi önemli konularda bin 500 vatandaşa bilgilendirme semineri düzenlendi” dedi.

 

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE HİZMET VERİLİYOR

 

Bağcı, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı en büyük yatırımlardan biri olan Kadın Danışma Merkezlerimiz, toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapmaya devam edecek. 2016-2017 yıllarında 1 yıl boyunca Kadın Danışma Merkezlerinden Danışmanlık Hizmeti alan toplam kişi sayısı bin 850’dir. Bunlardan bin 355 kişi psikolojik danışmanlık, 495 kişi ise Sosyal Hizmet Danışmanlığı hizmeti almıştır” dedi.

 

HİZMETLERİMİZ TAMAMEN DANIŞMANLIK HİZMETİ 

 

Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Psikolog Beril Buket Bağcı  verdikleri hizmetin tamamen danışmanlık hizmeti olduğunu ve ücretsiz olarak verildiğini de belirterek,”Çerkezköy Kadın Danışma merkezimizde 2 psikolog ve 2 de sosyal hizmet uzmanın olmak üzere kadın ve çocuklar öncelikli olmak üzere psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Aile Danışma Merkezi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkez ile; kadına yönelik şiddetin nedenleriyle birlikte ortadan kaldırılması, Çerkezköy’de ve çevre ilçelerde yaşayan her sosyal kesimden kadının korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesi için çalışıyoruz. Fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalan, sosyal dışlanmaya ve her türlü ayrımcılığa uğrayan kadınlara, hukuksal, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti vererek ve dayanışma sağlayarak kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik,   yaygın  bir farkındalık çalışması yapıyoruz” diye konuştu.

 

EVLİLİK ÖNCESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ DE VERİYORUZ

 

Beril Buket Bağcı, “Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, bireylerin toplum içinde daha etkin ve kendine yeten bireyler olması amacıyla hizmet vermektedir. Merkezimizde ailenin ve bireyin korunması, desteklenmesi, güçlendirilmesi ve ailedeki sorunların çözümüne yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici ve rehabilite edici hizmetler sunulmaktadır. Bu bağlamda aile ve çocuk sorunları, psikolojik sorunlar, ekonomik mağduriyet gibi aile içi şiddetin önlenmesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, evlilik öncesi danışmanlık gibi konularda danışmanlık hizmetleri veriyoruz.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN-Hilal ÇARIKÇI
 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10