Usta edebiyatçı Sabahattin Ali anıldı

Edebi kişiliğini toplumcu gerçekçi bir düzleme oturtarak yaşamındaki deneyimlerini okuyucusuna yansıtan ve kendisinden sonraki Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı'nı  etkileyip bir figür hâline gel

Süleymanpaşa 23.10.2017 20:14:00 0
Usta edebiyatçı Sabahattin Ali anıldı

Etkinliklerin ilk gününde usta edebiyatçı, kızı Prof. Dr. Filiz Ali’nin katılımıyla gerçekleştirilen imza günü, belgesel gösterimi ve söyleşi ile anıldı.

 

TÜR EDEBİYATININ EN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİ KABUL EDİLİYOR

 

Kısacık ömrüne üç roman, on öykü, iki şiir kitabı ve yedi kitap çevirisi sığdıran Sabahattin Ali, Türk edebiyatının gelişiminde en önemli isimlerden biri kabul ediliyor. Kısa ömrüne birçok önemli eser sığdıran Ali, Kuyucaklı Yusuf ve Kürk Mantolu Madonna gibi hafızalara kazınan eserlerinin yanı sıra, Marko Paşa isimli dergi ile modern Türk mizah kültürünün ilk örneklerinden birini sergilemiş, Rıfat Ilgaz ve Aziz Nesin gibi önemli isimlerin edebiyata kazandırılmasını sağlamıştı.

 

SABAH YILDIZI İSİMLİ BELGESEL FİLMİ GÖSTERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Sabahattin Ali’nin 110’uncu doğum yılında Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Ali’nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali, kendi kitaplarının yanı sıra babasının kitaplarını da sevenleri için imzaladı. İmza etkinliğinin ardından Yönetmen Metin Avdaç’ın çektiği ve Sabahattin Ali’nin hayatını anlatan Sabah Yıldızı isimli belgesel filmin gösterimi gerçekleştirildi. Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, Filiz Ali ve Metin Avdaç’ın katılımcıların sorularını yanıtladığı söyleşi ile sona erdi. Söyleşi sonrası Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Prof. Dr. Filiz Ali ve Yönetmen Metin Avdaç’a çiçek vererek teşekkür etti.

 

ŞİİRLERİNDEN BESTELENEN ŞARKILAR DA SÜLEYMANPAŞALILARIN BEĞENİSİNE SUNULDU

 

 “Ölümsüzlüğünün 110. yılında Bu Toprağın Çınarı Sabahattin Ali” adıyla düzenlenen etkinliğin ikinci gününde ise Sabahattin Ali şiirlerinden bestelenen ve unutulmazlar arasına giren Melankoli ve Başın Öne Eğilmesin gibi şarkılar, yine usta bir müzisyen olan Ali Kocatepe ve Aysun Kocatepe konseri ile Süleymanpaşalıların beğenisine sunulacak. 

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10