Zirvede dört takım var

Tekirdağ Süper Amatör Lig'de beşinci hafta oynanan birbirinden zorlu karşılaşmaların ardından tamamlandı.

26.10.2017 20:32:00 0
Zirvede dört takım var

Sağlamtaşspor’u mağlup eden Kapaklıspor ile evinde Şarköyspor’u mağlup etmeyi başaran Çerkezköy Doğanspor haftayı kayıpsız kapattılar. Haftanın en önemli karşılaşmasında ise Marmaraereğlisi Belediyespor ile 1461 Karadenizspor golsüz berabere kaldı. Ligde Çerkezköy Doğanspor, Kapaklıspor, Saray Belediyespor ve Malkara 14 Kasımspor 12’şer puanla zirvede yer aldılar.

 

HAFTANIN MAÇINDA GOL ÇIKMADI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde haftanın en önemli karşılaşmasında Marmaraereğlisi Belediyespor evinde 1461 Karadenizspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan 1461 Karadenizspor geliştirdiği ataklarda istediği golü bir türlü bulamadı. Ev sahibi ekip Marmaraereğlisi Belediyespor ise taraftarının desteği ile geliştirdiği ataklarda bir türlü galibiyet golünü bulamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan ise gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Bu sezon ilk puan kaybını yaşayan 1461 Karadenizspor 10 puanda kalırken, Marmaraereğlisi Belediyespor ise 11 puanla beşinci sırada yer aldı.

 

KAPAKLISPOR DÖRTTE DÖRT YAPTI

 

Bu sezon oynadığı bütün karşılaşmaları kazanan Kapaklıspor ise evinde ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan Sağlamtaşspor’u konuk etti. Maça etkili başlayan Kapaklıspor Hüseyin ile bulduğu pozisyonu değerlendiremedi. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde taraftarının desteğini arkasına alan Kapaklıspor sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına almayı başardı.  Kapaklıspor aradığı golü 77. Dakikada tecrübeli stoper Hüseyin ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta topa iyi yükselen Hüseyin’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kapaklıspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Ligde 1 maç eksiği bulunan Kapaklıspor, bu galibiyetle puanını 12’ye çıkararak liderliğe otururken, Sağlamtaşspor ise bir puanda kaldı.

 

DOĞANSPOR ZORLANDI

 

Ligde şampiyonluk hesapları yapan Çerkezköy Doğanspor ise evinde Şarköyspor’u konuk etti. Evindeki maça etkili başlayan temsilcimiz ilk dakikalardan itibaren rakip kalede galibiyet golünü aradı. İlerleyen bölümlere doğru karşılaşmada bulduğu golle öne geçen Çerkezköy Doğanspor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklendi. İlk devresi temsilcimizin tek gollü üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci devrenin başlarında ev sahibi ekip Şarköyspor bulduğu golle skoru eşitledi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmada tekrar öne geçen temsilcimiz rakibin golüne tekrar engel olamadı. Kalan dakikalarda tek kale bir futbol ortaya koyan Çerkezköy Doğanspor bulduğu üçüncü golle karşılaşmadan da 3-2 galip ayrılmasını bildi. Çerkezköy Doğanspor bu galibiyet ile puanını 12 yaparken, Şarköyspor ise beşinci hafta sonunda da puanla tanışamadı.

 

SARAY YEDİ BİTİRDİ

 

Geçen hafta çekişmeli karşılaşmada Kapaklıspor’a mağlup olarak zirve yarışında yara alan Saray Beldiyespor deplasmanda Çorlu Gençlerbirliğispor’u gole boğdu. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan konuk ekip Saray Belediyespor Emre ve Alihan’ın ayağından bulduğu gollerle ilk devreyi 2-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de üstünlüğünü sürdüren Saray Belediyespor Emre’nin 4, Alihan’ın iki ve Fevzi’nin golleriyle karşılaşmadan 7-0 galip ayrılmasını bildi. Saray Belediyespor bu farklı galibiyetle birlikte puanını 12 yaparak zirveye tekrar ortak olurken, Çorlu Gençlerbirliğispor ise bu farklı mağlubiyetle ligin dibine demir attı.

 

MALKARA 14 KASIM ZİRVEYE YAKLAŞIYOR

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligin iddialı ekiplerinden Malkara 14 Kasımspor sezonun 5.haftasında sahası bakında olduğu için Hayrabolu’da Kapaklı Sitespor’u konuk etti. Bu sezon isteneni veremeyen rakibi karşısında Malkara 14 Kasımspor Halim’in golüyle öne geçti. Golden on dakika sonra Korhan Sitespor savunması arasına çalımlarla girerek topu kalecinin yanından ağlarla buluşturarak farkı ikiye çıkardı.İki farklı üstünlüğün ardından geriye çekilen Malkara ekibi karşısında baskıyı kuran Kapaklı Sitespor kazandığı penaltı vuruşunu Burak ile gole çevirdi. İlk yarısı Malkara 14 Kasımspor’un üstünlüğü ile geçen karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında ekipler yakaladıkları pozisyonları gol ile süslemeyince mücadele de Malkara 14 Kasımspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

 

MURATLI’DA GOL ÇIKMADI

 

Ergenegücü Ulaşspor’un bay geçtiği haftada dokuz puanlı Muratlı Belediyespor evinde üç puanlı Çorlu Kültürspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça üç puan parolası ile başlayan Muratlı Belediyespor karşısında konuk ekip Çorlu Kültürspor savunma ağırlıklı bir futbol ortaya koydu. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz tamamlandı. Muratlı Belediyespor 10 puanla altıncı sırada yer alırken, Çorlu Kültürspor ise dört puanla sekizinci sıraya çıktı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10