İşten çıkartılan arkadaşlarına destek verdiler

Çerkezköy ADKOTÜRK fabrikasında çalışırken iddiaya göre TEKGIDA Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan 14 işçi fabrika önünde eylem yaptı.

Çerkezköy 1.11.2017 20:04:00 0
İşten çıkartılan arkadaşlarına destek verdiler

“İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ SENDİKAMIZI TERCİH ETMİŞLERDİR”

 

Burada bir açıklama yapan TEKGIDA Genel Teşkilat Sekreteri İbrahim Ören, “Sendikamızın yapmış olduğu örgütlenme çalışmaları sonucu işyerinizde çalışan işçi arkadaşlarımızın çoğunluğunu üye yapmış bulunmaktayız. Yani işçi kardeşlerimiz sendikamızı tercih etmişlerdir. Yapılan bu örgütlenme çalışmaları sonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yetki Tespiti Daire Başkanlığı da bu örgütlenme çalışmalarını değerlendirerek, sendikamızın işyerinizde çalışan işçi arkadaşlarımızın hepsinin üye olduğunu tespit ederek bu tarafınıza göndermiş olduğu yetki tespiti resmi yazısı ile tescillenmiştir.

 

“İŞTEN ÇIKARILAN ARKADAŞLARIMIZIN GERİ ALINMASINI İSTİYORUZ”

 

Sendikamızın faaliyetlerini durdurma hesaplarını bir tarafa bırakın! Sizleri uyarıyoruz. İşçi kıyımına ve hak ihlallerine derhal son verin! İnsanların anayasal haklarına saygı gösterin. Bundan sonra yapacağınız her türlü hukuksuzluğun karşısında olacağımızı asla unutmayın! Sizleri yapıcı olmaya insanların anayasal haklarına saygı göstermeye davet ediyor ve işten çıkarılan arkadaşlarımızın derhal geri alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde yurt içi ve yurt dışında hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız.”ifadelerini kullandı. İşçiler açıklamanın ardından dağıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10