'Türk Kızılayı kimsesizlerin kimsesidir'

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Türk Kızılayı Marmaraereğlisi Şube Başkanlığı'nın Kızılay Haftası münasebetiyle Halk Eğitim Merkez'inde düzenlediği seminere kat

Marmara Ereğlisi 2.11.2017 15:57:00 0

‘TÜRK KIZILAYI SADECE SİVİL TOPLUM KURULUŞU DEĞİL ULUSLARARASI HİZMET VEREN BİR KURULUŞTUR’

 

Türk Kızılayı Marmaraereğlisi Şube Başkanlığı’na ve Türk Kızılayı’na destek veren herkese teşekkür eden Başkan Uyan katıldığı seminerdeki konuşmasında “Türk Kızılay’ı kimsesizlerin kimsesidir. Sadece sivil toplum kuruluşu değil, uluslararası hizmet veren bir kuruluştur. Dünyanın herhangi bir yerinde olumsuzluk olduğunda Kızılay yardıma koşuyor. Maddiyatın yanında gönül desteği veren halkımıza teşekkür ediyorum. Marmaraereğlisi çok farklı bir bölge. Bu özelliğini devam ettirmek lazım. Olumsuzluğun olduğu, sıkıntının olduğu her yere destek verebilmenin gayreti içinde olduk ve hep birlikte olmaya devam edeceğiz. Bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte sizlerle dayanışma içinde çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Türk Kızılay’ının dünyanın birçok yerinde yaşayan Müslümanlara yardım eli uzattığını hepimiz biliyoruz. Bu yardımların en açık örneğini yakın zamanda Myanmar Arakan’da yaşananlara ve buradaki Müslümanların uğradığı zulme karşı verdiği mücadelede gördük.
 

 

TÜRK KIZILAY’INI AYAKTA TUTMAK İÇİN DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

 

Marmaraereğlisi Belediyesi olarak biz de ilçemizdeki Türk Kızılay’ını ayakta tutmak için desteklerimizi devam ettirmekteyiz. Belediyemize kayıtlı 500 m2 3 kat imarlı arsamızı kasım ayı meclis toplantımızda karara bağlayarak Türk Kızılayı’mıza kazandıracağız. Milletimizin ve yardımsever Marmaraereğlisi halkının bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da Kızılay'a her türlü yardımlarını ve işbirliğini devam ettireceğine yürekten inanıyorum. Türk Kızılay'ın değerli yönetici ve çalışanları ile hayırsever vatandaşlarımızın Kızılay Haftası'nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.

 

TÜRK KIZLAYI DÜNYANIN HER YERİNDE YARDIM ELİNİ UZATIYOR

 

Türk Kızılayı Marmaraereğlisi Şube Başkanı Muhammet Gökmen, Türk Kızılay’ının dünyanın her yerinde yardım eli uzattığına dikkat çekerek, maddiyatın yanı sıra manevi olarak kendilerine her zaman destek veren Belediye Başkanı Uyan'a teşekkür etti. Marmaraereğli'lerin her zaman yanlarında olduğunu ve yardımlarını esirgemediklerini belirttiği konuşmasında, "Türk Kızılay'ı hepimizin sahip çıkması gereken ulusal bir kuruluşumuzdur. Türk Kızılay'ı ile gurur duyuyoruz ve daha da güçlenmesi için bütün vatandaşlarımızın en büyük desteği vermesini diliyorum.” dedi

 

BAŞKAN UYAN’A PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Başkan Uyan'a Türk Kızılayı Marmaraereğlisi Şube Başkanı Muhammet Gökmen tarafından Türk Kızılay’ına vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Kendisine takdim edilen plaket sonrası Başkan Uyan, "Dünyanın en önemli yardım kuruluşlarından biri olan Türk Kızılay'ına elimizden geldiğince destek vermeye gayret ediyoruz. Bu desteklerimize bundan sonra da devam edeceğiz." dedi.

 

Haber / Sevim  BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10