Yüceer: Cumhuriyeti ve Atatürk'ü övmek suç mu ?

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy'de anaokulunda yaşanan bir soruşturmayı meclis gündemine taşıdı.

Çerkezköy 2.11.2017 20:03:00 0
Yüceer: Cumhuriyeti ve Atatürk

Yüceer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde Çerkezköy’de bir anaokulunda görev yapan öğretmen hakkında, öğrencilerine ezberlemeleri için verdiği İ. Hakkı Talas’ın ‘Cumhuriyet Bayramı’ başlıklı şiir gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığını kaydetti.

 

“NE ZAMANDAN BERİ SUÇ OLDU”

 

Soruşturmanın nedeninin şiirde bir yönetim şekli olarak cumhuriyetin övülmesi, saltanatın eleştirilmesi olduğunun iddia edildiğini kaydeden Yüceer “ Bir anaokulu öğretmenine içerisinde cumhuriyet ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk geçen bir şiir nedeniyle soruşturma açılması asla kabul edilemez. Cumhuriyet şiiri okumak ne zamandan beri suç oldu? AKP iktidarı 15 yıldır bilinçli ve sistematik bir şekilde cumhuriyetin kazanımlarına saldırıyor, Atatürk’ü unutturmaya çalışıyor. Atatürk’ün manevi şahsına yönelik hakaretlere karşı yargı parmağını bile oynatmazken, içinde Atatürk ve cumhuriyet geçen bir şiir için soruşturma açılması cumhuriyetimize ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’e olan tahammülsüzlüğü bir kez daha ortaya koymaktadır” diye konuştu.

 

BAKAN’A SORULAR YÖNELTTİ

 

Cumhuriyet Halk Partili Yüceer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle “Çerkezköy’de ‘Cumhuriyet Bayramı’ başlıklı şiiri çocuklara ezberlettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan öğretmen var mıdır? Öğretmene hangi gerekçeyle soruşturma açılmıştır? Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle soruşturmanın sonucu ne olmuştur? Söz konusu şiirin hangi dizeleri soruşturmanın nedenini teşkil etmektedir? Okullarda ‘Atatürk ve cumhuriyetin övülmesi suç mudur? Tekirdağ’da ilçelere göre ayrı belirtilmek üzere son 3 yılda kaç öğretmen hakkında soruşturma açılmıştır? Soruşturmaların konuları nedir? Sonuçları ne olmuştur? “sorularını yöneltti.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10