Öğrencilere ''Uzay ve Mars Keşifleri Konulu Web Konferansı'' verildi

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA ve Ar-ge Birimlerinin çalışması ile hazırlanan "Bilim Söyleşileri" başlıklı web konferansların ilki gerçekleştirildi.

Tekirdağ 3.11.2017 18:53:00 0
Öğrencilere

59 OKULDAN 650 İDARECİ, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ KATILDI

 

Nasa Caltech JPL Laboratuvarında çalışan astrofizik uzmanı Türk bilim insanı Dr. Umut Yıldız, web konferans yöntemi ile Tekirdağ’daki ortaokul ve liselere bağlanarak öğretmen ve öğrencilere konferans verdi.Uzay ve Mars keşifleri konusunda gerçekleştirilen web konferansa Tekirdağ İli’nden 59 okuldan 650 idareci, öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

KONFERANS CANLI YAYINLANARAK BİLİM MERAKLILARINA SUNULDU

 

Web konferansa Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA stüdyosundan idareciler ve EBA personeli de iştirak etti.  Web konferans, İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet Televizyonu Bizim TV ile Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü twitter sosyal medya hesabından ve periscope tv’den canlı yayınlanarak bilim meraklılarına sunuldu.

 

‘TEKİRDAĞ OKULLARI İLE YENİDEN BİR ARAYA GELMEKTEN MEMNUN KALDIM’

 

Konferansın başında Dr. Umut Yıldız Nasa’daki çalışmalarını tanıtan bir sunum yaptı. Ardından uzay çalışmaları ve Mars keşiflerinde ulaşılan son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Mars’a yapılması planlanan insanlı yolculuk ve Mars’a yerleşme planlarını aktardı. Web konferansının son bölümünde öğrencilerin sorduğu soruları yanıtlayan Dr. Umut Yıldız, birbirinden ilginç soruları cevaplandırdı. Tekirdağlı öğretmen ve öğrencilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti aktaran Dr. Umut Yıldız, Tekirdağ okulları ile yeniden bir araya gelmekten memnun olacağını ifade etti. “Bilim Söyleşileri” farklı bilimsel alanlardan bilim insanlarının katılımları ile devam ettirileceği belirtildi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10