Kapaklı'da da AK Partililer meclisi terk etti

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı dün saat 11:00'da Kapaklı Belediye Başkanvekili Ersin Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapaklı 3.11.2017 19:01:00 0
Kapaklı

AK PARTİLİLER MECLİSİ TERK ETTİ

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın katılmadığı toplantıya Adem Sekmen, Mustafa Çetin de katılmadı. Meclis Başkan Vekili Ersin Yavuz meclis toplantısı öncesi konuşma gerçekleştirerek “ Hakkari Şemdinli’de çıkan çatışmada hayatını kaybeden sekiz şehidimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” diye konuştu. Yavuz’un konuşmasının ardından 6 ek madde okunarak oybirliği ile gündeme alındı. Ek gündem maddelerinin okunmasının ardından söz alan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ ziyaretinde Eşkinat’a destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında basın açıklaması yaparken, AK Partili meclis üyeleri basın açıklamasının ardından meclisi terk etti.

 

CHP GRUBU TEPKİ GÖSTERDİ

 

Açıklamanın ardından konuşma gerçekleştiren Başkan Vekili Ersin Yavuz “Şahsım olarak gönül isterdi ki bu açıklamayı dışarıda yapın, meclise taşımayın. Ben şahsım adına bunu isterdim” dedi. Bazı CHP’li meclis üyeleri salonu terk eden AK Partili meclis üyelerine tepki göstererek “ 8 şehit verdiğimiz bugünlerde AK Partili grubun saygı duruşunu bile beklemeden meclisi terk etmelerini anlamış değiliz. Bugün meclisi terk ederek kendilerini buraya getiren vatandaşa da yanlış yaptılar” diye konuştular. Atatürk Mahallesi 840 ada 7 nolu parselde bulunan 6 metrekarelik belediye hissesinin, Atatürk Mahallesi 840 ada 6 nolu parselde bulunan 4 metrekarelik belediye hissesinin, hissedarlarına satılmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda, Kınalı-Saray Devlet yolu Kapaklı Geçişi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konulu yazısı da İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Fatih Mahallesi 659 ada 9 nolu parselde bulunan 141 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda, Pınarça Mahallesi Basınç düşürme istasyonu konulu yazı ise görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Özel Güvenlik Hizmeti alımı konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, Dolu Kadro değişikliği de oybirliği ile karara bağlandı. Taşınmaz alımı konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Mimar Sinan Mahallesi 434 ada 55 nolu parselde bulunan 67,09 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı oybirliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesi olan araç kiralama hizmeti alımı konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü’nden kiralanan Kazak gölü mesire alanında hastane yapılmak üzere sınır düzeltmesi yapılması için muvafakat vermek üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu da mecliste görüşülüp İmar Komisyonuna havale edildi.

 

İRFAN MANDALI’YA YETKİ VERİLDİ

 

Konuyla ilgili söz alan  CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan da “Dün 8 tane şehidimiz vardı. AK Parti grubu en azından şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra ayrılabilirdi. Türkiye olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Üstelik bahsettikleri konu da bizim belediyemizle alakalı değil. İlgili gündem maddesini ise komisyona havale etmeyelim ve oylayım” dedi. Yapılan oylama sonucu Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi ise oy birliği ile kabul edildi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Boş Kadro Değişikliği konusunun oybirliği ile kabul edildiği toplantıda, Birlik üyeliği konulu yazı da Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Atatürk Mahallesi 1576 ada 8 nolu parselde özel eğitim tesis alanı olan 6 bin metrekarelik arsanın kıymet takdiri yapılarak ihaleye çıkarıldığı, fakat ihaleye katılım olmadığı belirtilerek arsanın taksitli satılabilmesi için peşinat tutarının, taksit sayısının ve uygulanacak vade farkının belirlenerek yeniden satışa çıkarılması konusu da görüşülürken, ilgili gündem maddesi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

Meclis toplantısı Mahalli İdarelere Hizmet Derneği (MİHDER) tarafından organize edilen 10-15 Aralık tarihleri arasında Dubai İmar, Şehircilik ve Belediye Hizmetleri İnceleme ve Tetkik Gezisine yol ve yevmiyelerinin belediye bütçesinden karşılanmak üzere katılacakların isminin belirlenmesi konusu görüşüldü. Yapılan oylamada geziye belediye personeli Kudret Canbaz, meclis üyeleri Mustafa Serat ve Bülent Erez’in katılması oybirliği ile kabul edildi. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde Küresel Çevre Fonu tarafından desteklenen Birlikte Yeşil Enerjiye Projesi 13-16 Kasım tarihleri arasında Almanya-Freiburg, İsviçre Basel-Mullhousa ve Fransa Strasbourg-Colmar kentlerine Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği tarafından düzenlenecek olan inceleme gezisine, yol ve yevmiyeleri belediye bütçesinden karşılanmak üzere gidecek isimler belirlendi. Geziye İrfan Mandalı ve Muzaffer Yıldıran’ın katılması da oybirliği ile karara bağlandı.

 

İKİNCİ OTURUM ÇARŞAMBA

 

Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçeağıl Mahallesi’nde yapılacak olan halı saha için mülkiyeti belediyeye ait 8311 metrekarelik arsanın 2 yıl süreyle bedelsiz büyükşehir belediyesine tahsis edilmesi ve tahsis protokolünün imzalanması için İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na havale edilirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaağaç’ta yapılacak olan halı saha için, mülkiyeti Kapaklı Belediyesi’ne ait uygun bir alanın 2 yıl süreyle bedelsiz Büyükşehir belediyesine tahsis edilmesi ve tahsis protokolü için İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi. Toplantının bir diğer maddesinde ise İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı’na bağlı tüm birliklerde bulunan kaydı silinmiş, ancak yıkımı gerçekleştirilemeyen binaların yıkım işinin belediye tarafından yapılması için Başkan İrfan Mandalı’ya protokol imzalama yetkisinin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ilk oturum sona ererken, meclisin ikinci oturumu ise Çarşamba günü saat 16.00’da yapılacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10