İşyerleri sıkı denetimde

Çerkezköy Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri işyerlerini sıkı bir ?

Çerkezköy 5.11.2017 20:09:00 0
İşyerleri sıkı denetimde

DENETİMDEN GEÇİYOR

 

Çerkezköy Belediyesi Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğü, Belediye Zabıta Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden oluşan ekipler ilçe genelinde fırın, internet salonları, pastaneler, kahveler, bakkallar, büfeler olmak üzere çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren işyerlerini denetimden geçiriyor. Yapılan denetimde gıda üretimi yapan işyerlerinde öncelikle yasalara uygun hijyen şartlarda üretim yapılıp yapmadıklarının yanı sıra üretim sırasında gerekli hijyen şartlarını uygulayıp uygulamadıkları denetleniyor.

 

BİN 325 İŞLETME DENETİMDEN GEÇİRİLDİ

 

Denetimlerin sıklaştırılacağını ve halk sağlığına zarar verecek şekilde  yasalara uygun şekilde faaliyet göstermeyen  işyerlerine yasalar kapsamında cezalar kesildiğini kaydeden yetkiler,   faaliyetlerini yasaların emrettiği şekilde yapmaları için belirli süre verilen işyerlerinin  eksikliklerini gidermek için süre tanındığını ve tanınan süre içinde eksikliklerini tamamlamayan işyerlerinin faaliyetini durdurulduğunu belirtildi. Belediye yetkilileri her iş yerinin yasalar kapsamında belirtilen kriterlerde faaliyet göstermesinin zorunlu olduğunu ve bu kapsamda her işyerinin kendi iş kollarında uyması gereken kriterleri eksiksiz olarak yerine getirerek faaliyet göstermesi gerektiğini kaydederek bugüne kadar bin 325 işyerinin denetimden geçtiğini ifade ettiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10