Camcı güven tazeledi

Dün Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi'nde düzenlenen CHP Çerkezköy İlçe Kongresi'nde günler önce Hayrabolu'da başlayan parti içi tartışma kongreye gölge düşürdü.

Çerkezköy 5.11.2017 21:19:00 0
Camcı güven tazeledi

Şölen havasında tertiplenen kongre sert tartışmalara sahne olurken, sözlü tartışmalar ise yumruklaşmaya dönüştü. Tribünde kongreyi halk ile takip eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da sahneye çıkarak salonu sağduyuya davet etti. Gergin geçen kongrede 268 delegeden 205’i sandık başına gitti. Altı oyun geçersiz sayıldığı seçimde 199 oy alan Mevcut Başkan Engin Camcı tekrar başkanlığa seçildi.

 

DİVAN BELİRLENDİ

 

Yaşanan tatsız olayın ardından kongre divan seçimi ile başladı. Divan başkanlığına Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu getirilirken, katipliğe Hatice Karpuz ve Hüseyin Ülger getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongrede ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Engin Camcı gerçekleştirdi. Camcı “ CHP’nin  ve Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedeflerden sapmadan ve devrimleri ışığında Atatürk’ümüzün izinden gitmeye devam edeceğiz. Partimizin eski genel başkanlarından Rahmetli İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’i de rahmetle anıyor, önceki dönem Genel Başkanımız Deniz Baykal’a da acil şifalar diliyorum. Kongrenin Tekirdağ ve Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“CHP’DE KARDEŞLİK VARDIR”

 

Camcı’nın ardından faaliyet ve hesap raporları okunurken, oy birliği ile kabul edildi. Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Çerkezköy ile ilgisi olmayan, mahkemeye intikal etmiş olayı burada çözmeye çalışanları ve kongreye gölge düşürenleri kınıyorum. Başkan Engin Camcı ve yönetimine başarılar diliyorum. 6 oklu CHP çatısı altında siyaset yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. CHP’de kardeşlik vardır. Bu çatı altında bilerek ya da bilmeyerek yapılan bir durum yaşanmış ise bunun yeri burası olamaz. 2014 yerel seçimlerinde örgüte inanmayan örgütün içine dışarıdan bir belediye başkanı atamak istediler. Ama örgütümüz buna müsaade etmedi” diye konuştu.

 

“500 BİN KİŞİ ETKİLENECEK”

 

Akay “10 yıl Çerkezköy’ü AK Partili belediye yönetti. 30 Mart 2014’de belediyeyi onlardan teslim aldık. O günden bu yana Çerkezköy’e güzel hizmetler yapıyoruz. Yerel iktidar on yıllık süre zarfından ilçenin eğitim sorununa el atamadılar. Bizler ilçemizin eğitim sorununa da el atarak çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz” dedi. Termik santral konusuna da değinen Akay “ Termik santral şimdi Kapaklı-Çerkezköy sınırları arasına getirildi. Termik santrali çevreye süslü bir şekilde anlatıyorlar. Bu bölgede 500 bin insanımız kömürden etkilenecek. Bu konuda tüm STK ve vatandaşlarımızı hassas olmaya davet ediyorum. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. İlçe kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

ÜLKEMİZİN CİDDİ SORUNLARI VAR

 

Ülkenin ciddi sorunları olduğunu kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak “ Enerjimizi bu sorunları çözümlemek için harcamalıyız. Birbirimizle kavga edecek zamanımız yoktur. Türkiye tek adamlığa doğru gidiyor. AK Parti genel başkanı ekonomi coştu diyor. Ekonomi coşmadı, benzin 5.5 TL, ekmek 1.25 TL oldu. Dolar 3.90’a çıktı. TL’miz dünyada en çok değer kaybeden para oldu. Türkiye’de bugün hukuk devleti bitmiştir. Valiler, kaymakamlar, emniyet müdürleri ve savcılar iktidar yanlısı oldu. Seçilmiş belediye başkanlarını ben atadım diyip istifa ettiriyorlar. Biz onlara faşizm eleştirisinde bulunduğumuzda ortalığı kaldırıyorlar. Hiç eleştiriye gelmiyorlar. Eleştirileri kabul etmeyenler bu ülkeyi nasıl yönetecek. Bu ülkede 1.5 yıldır ohal ile idare ediliyor. Seçim yasası değişmez ise bundan sonraki seçimler şaibeli olur. Bugün cebimiz yanıyorsa bu iktidarın hukuksuzluğundandır. Tekirdağ vergi sıralamasında sekizinci sırada ama devlet yatırımı almada 60.sıradayız. Çevre kirliliği az olan yerlerde bu termikler yapılabilir ama Çerkezköy’de yapılamaz. Kısacası Trakya’nın hiçbir yerine yapılamaz. Çerkezköy ise bu konuda dik duracaktır” diye konuştu.

 

“KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ”

 

Birçok partide bulunmayan birlikteliğin CHP’de bulunduğunu kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “ Tekirdağ ilimiz devlete büyük vergi ödüyor. Ancak kamu yatırımlarında yeterli desteği alamıyor. Belediyelerimiz kısıtlı imkanlarla en iyi şekilde hizmetler yapıyor. AK Partililer eleştiriyor ama biz eleştiriden rahatsız değiliz. Onların milletvekilleri on yıl boyunca ne yaptı. Çerkezköy’de 10 yıllık AK Parti Belediyesini Vahap Akay yıktı. Akay göreve geldiği günden bu güne kadar kentte sosyal yaşamı büyük ölçüde artırdı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay birlik ve beraberlik içinde güzel çalışmalar yapıyor. İktidarın yapması gerekenleri biz yapıyoruz. Çerkezköy’de termik santral kurulmasını istemiyoruz. İktidar Tekirdağ’ı İstanbul’un arka bahçesi ve kirli bahçesi yapmak istiyor. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Ben Tekirdağ’da ki bir milyonun milletvekiliyim. Ben ilimdeki tüm insanlarımızın hak ve hukukunu korumak zorundayım. Termik santral içinde gereken desteği veriyorum. Tekirdağ ve Trakya sahipsiz değildir” açıklamasında bulundu.

 

“BEN ATATÜRK KIZIYIM, BEN CHP’LİYİM BEN CUMHURİYET KADINIYIM”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkarak CHP’yi kurduğunu kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer “ CHP halkın sesidir. Sesi olmaya da devam edecektir. Şartlar giderek ağırlaştı. 2019 yılında iki büyük seçim bizi bekliyor. Bu ülkenin kader seçimi olacaktır. Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza kenetlenmemiz gerekiyor. CHP’nin neferi olmaktan gurur duyuyorum. Eksiklerim, hatalarım ve yanlışlarım olabilir. Ama güçlü bir iradem var. Mutlu bir Tekirdağ için çalışıyorum. Hayrabolu’ndan birisi beni arayarak bir kişinin benim hakkımda ileri geri konuştuğunu iddia etti. 75 yaşındaki anne ve babama küfür edilmesi beni çok üzdü. Babamın hasta olduğunda bile beni aramayan il başkanımıza bana yapılan durumun hakkında ne yapılıp yapılmadığını sorduğumda kendisi “ Ben yazılı işlere bakarım” cevabını verdi. Ben bir cumhuriyet kadınıyım. Ben bir anneyim. Bu parti kimsenin malı değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık yaptığı yerde bunlar olamaz. Ben Atatürk kızıyım, ben CHP’liyim. Ben cumhuriyet kadınıyım. Aileme dil uzatanın dilini kopartırım. CHP’de ayrıştırılmaya ötekileştirilmeye yer yoktur” dedi.

 

“BELEDİYEDE ÇALIŞIYORSA GEREKENİ YAPARIM”

 

Yüceer’in konuşmasının ardından söz alan Kongre Divan Başkanı ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altoğlu “ Hayrabolu’da meydana gelen olay bizleri de üzdü. Bu şahıs belediyemizde çalışmıyor. Kim olduğunu bile bilmiyoruz ve araştırmalarımız devam ediyor. Olay zaten mahkeme. Eğer o kişi Hayrabolu Belediyesi’nde çalışıyorsa ben gerekeni yaparım” diye konuştu.

 

“AK PARTİ İKTİDARINA SON VERECEĞİZ”

 

Kongrede son konuşmayı ise CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten yaptı. CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Ökten’i protesto ederek salonu terk etti. Bazı partililer dışarıya çıkan Yüceer’e alkışlarla destekte bulundu. CHP’nin bir tüzüğünün ve anayasasının olduğunu kaydeden İl Başkanı Ökten “ Herkes buna uymak zorundadır. 2019 yılında yapılacak seçimlerde parlamenter rejimin tekrarı için seçimi kazanmamız gerekiyor. 2014 seçimlerde yerel iktidara sahip olan tek il Tekirdağ’dır. Örgütlerimiz, belediye başkanlarımıza destek olmaya devam etmektedir. CHP’nin özünde insan vardır. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen insanların özgürce yaşamasını sağlayan parti CHP’dir.

Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın 2019 seçimlerinde Ak Pati iktidarına son vereceğiz” dedi.

 

10 YIL MARŞINI HEP BİRLİKTE SÖYLEDİLER

 

Konuşmaların ardından CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tanıtılırken, protokol üyeleri de sahneye çıkarak hep birlikte 10.Yıl Marşı’nı söyledi. CHP İlçe Başkanı Engin Camcı “Biz yönetim kurulu ile beraber gerçekten bu kongreyi şölen havasında yaşamak istedik. Tartışma öncesine kadar aynı şevkle devam ediyordu. Bugün istemediğimiz görüntüler oldu. Kişisel sorunlar burada konuşulmamalıydı” dedi. Daha sonra zeybek ekibi sahneye çıkarak muhteşem bir gösteri sundu. Kongrede 268 delegeden 205’i sandık başına gitti. Altı oyun geçersiz sayıldığı seçimde 199 oy alan mevcut başkan Engin Camcı tekrar başkanlığa seçildi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Programa CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer, Faik Öztrak, CHP İl Başkanı Recep Ökten, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan,Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu,  Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, STK’lar ile partililer katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10