Büyük Birlik Partisinde görev değişimi

Eylül ayında Büyük Birlik Partisi (BBP) Çerkezköy İlçe Başkanlığı 9. olağan kongresinde tek liste ile girdiği seçimde başkanlığa seçilen Hasan Aydın önceki gün görevi bırakırken,?

Çerkezköy 6.11.2017 20:45:00 0
Büyük Birlik Partisinde görev değişimi

AÇIKLAMADA BULUNDU

 

Pazar akşamı saat 18.00’de ilçe teşkilatında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Eski Başkan Hasan Aydın “ Bizde görev alınmaz verilir. Biz bu teşkilata 13-14 yaşlarında çocuk olarak girdik. Bugünlere kadar teşkilat için nerede ne yapılması gerekiyorsa her mücadelenin içinde bir fiil bulunduk. Buna Allah’ta, kulları da şahittir. Teşkilatımızın yüzünü utandıracak hiçbir olayın içerisine girmedik. Ben bugün bazı özel hukuki sorunlardan dolayı teşkilatı tam anlamıyla temsil edemeyeceğim kanaatine arkadaşlarımla birlikte vardım. Benim ilçe başkanlığını aldığımda kongrede zaten yardımcı olarak yer alan, bugünde halen ilçe başkan yardımcısı olarak görevini yürüten Murat Yürük kardeşim, kendi aramızda yaptığımız istişarelerde verilen görevi layıkıyla yapacağına kanaat getirdiğimiz, hem arkadaşımız hem de hukuken dostluğumuz olan kıymetli bir arkadaşımızdır.

Arkadaşımıza bu görevi tebliğ etme kararına vardık” dedi.

 

“BİLGİ VERMEK İSTEDİK”

 

Aydın “ Biz üç Türk bir araya gelse de devlet kurar şuurunun fertleri olduğumuz için, lidersiz, başsız, komutansız duramayız bunun için boşluk kabul edilemez bir teşkilat yapısına sahibiz. Bunu da kamuoyuna, tüm Çerkezköy halkına, dava arkadaşlarımıza, bizle birlikte olan olamayan, Büyük Birlik Partisi’nde gönlü olan, seven, ‘Muhsin Yazıcıoğlu iyi bir insandı, has bir adamdı’ diyen herkese de buradan ilan etmiş bulunmaktayız. Bu hususta çok fazla detaylı konuşulacak bir şey yok” açıklamasında bulundu.

 

“KAYBEDERKEN KAZANAN TEK TEŞKİLATIZ”

 

Aydın “ ilçe başkanlığı yardımcılığı yürüten Murat Yürük’e görevini tebliğ ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Tüm dava arkadaşlarım, tüm Alperenler ve memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah bizde hak görülen yerlere yeniden geliriz. Biz bu davanın 13 yaşından beri neferiyiz. Davamızı da hiçbir zaman bırakmayız,bırakamayız böyle bir düşüncenin içine de asla giremeyiz. Biz rahmetli Muhsin Başkanımızın deyimiyle sandıkta kaybederken kazananların partisiyiz. Biz kaybederken kazanan tek teşkilatız. Biz en değerli komutanlarını, en değerli askerlerini bir bir döke döke bugünlere gelmiş bir teşkilatız. Bazen dışarıda bizim için sayı ve rakam konuşması yapılıyor. Ben özellikle şunun beyanını istiyorum; Şu cümleyi 16 yaşında Nizam-ı alem ülkücüsü olarak çay ocağında çay demleyen bir çocuğun şuuruyla, izzet-i nefsiyle söylüyorum. Biz kaybederken kazananlarız. Biz milletin nezdinde sandıkta kaybetmiş ama sandığının mukabilinde kalplerde hüküm kazanmışız. Bizim tartıdaki ağırlığımızı, hiç kimse ne pusula sayılarıyla nede kalabalık bir organizasyonla ölçmeye kalkmasın. Bizim kütle ağırlığımız hepsini iki katıyla tartar. Alperenler bu memleketin sigortalarıdır. Alperenler bu memleketin milli, manevi bütün idrak meselelerinde tereddütsüz bir şekilde meydana inen, meydan da bulunan, canını feda eden, dini İslam’la Türklük şuurunun sadece bir eliyle tespih çekerek, dua okuyarak, birbiriyle kahve köşesinde gaz yaparak değil de tamamen bunun fiili mücadelesini yapmayı düşünen neferlerin bir ordusudur. Türk İslam sancağını taşıyan, Türk Cumhuriyetleri içerisindeki en nadide ordudur, Alperenler. Bugün, Bosna’da bile Alperenler Tekkesinin bulunduğu bir kurumdur burası. Bu kumrun fertleri hepsi birbirinden şahsiyetli ve liyakat sahibidir. Bunu özellikle herkes şöyle bilsin Alperenler bu memleketin sigortasıdır. Alperenler bu memleketin göz bebeğidir. Bu dava bu memleketin Ahmet Yesevi’den gelen özlü bir davasıdır. Onun için herkes bizim oluşumumuzu da, gücümüzü de, oranımızı da kendi hesaplarını yaptıkları gibi yapmasınlar. Biz azken çok, eğikken dik duranlarız” diye konuştu.

Bu davaya gönül vermiş birisi olarak verilen bu görevi layıkı ile yapacağını kaydeden Murat Yürük “Zalimin karşısında dik durup, mazlumun yanında yer alacağız, her zaman. Hasan başkanımız görevinden bazı gerekçeler nedeniyle istifa etmek istemiştir. Görevi de bize tebliğ etmiştir. Yönetimdeki arkadaşlarımızla oturup yaptığı istişareler sonucunda, partimizin her kademesinde, ocağımızın faaliyetlerinde görev yapmış olan Hasan Aydın başkanımıza, dava arkadaşlarımıza, can ve başla vermiş olduğu emekleri adına kendisine şahsım ve yönetimim adına teşekkürlerimi sunarım. Kendisi sadece görevinden istifa etmiştir. Ne, Büyük Birlik Partisini ne, Alperen Ocaklarını terk etmemiştir. Her daim bu dava uğruna yanımızda yer alacaktır. Almış olduğumuz kararlar doğrultusunda genel merkezimizde görevi bana tebliğ etmiştir. Yeni yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber, bu görece ve Çerkezköy’e en iyi şekilde hizmet edeceğimize, layık olacağımıza sizlerin huzurunda da söz veriyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Murat Yürük başkanlığındaki Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı yönetiminde Güzin Yıldız Başkan Yardımcısı, Ese Şahin Başkan Yardımcısı, Selim Yüce Sekreter, Elif Demir Kadın Kolları Başkanı, Perihan Demircan Teşkilatlandırmadan Sorumlu Başkan, Hatice Bulut Seçim İşleri Başkanı, Alaaddin Yıldız Disiplin Kurulu Başkanı, Tayfun Aktaş Muhasip, Ahmet Macit Gençlik Kolları Başkanı, Mesut Işıksoy Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı, Gökhan Çelik, Mahmut Yılmazoğlu ve Göksel Can ise katip üye oldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10