Öğrencilerden Çanakkale gezici tırına yoğun ilgi

Çanakkale savaşlarını ve tarihini anlatan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi TIR'ı Çerkezköy'deki okullarda buluşmaya devam ediyor.

Çerkezköy 6.11.2017 20:46:00 0
Öğrencilerden Çanakkale gezici tırına yoğun ilgi

Devamlı Türkiye turu yapan Çanakkale 1915 gezici TIR’ı önceki gün de  Çerkezköy Cumhuriyet Mahallesi’nde eğitim öğretim veren Tepe Ortaokulu ve İlkokulu bahçesinde iki gün konuşlanarak öğrencilere kapılarını açtı. Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR’ı geçtiğimiz günlerde de Fevzipaşa ve Atatürk İlkokullarında öğrencilerle buluşmuştu.

 

ÇERKEZKÖY’DEKİ İLGİDEN ÇOK MEMNUNUNUZ

 

Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR’ının Şehitler Diyarından Anadolu'ya” projesi kapsamında ülke genelindeki okulları dolaştığını ve bu kapsamda da Çerkezköy’de bulunduğunu ve her okulda ikişer gün kaldığını belirten Tır Sorumlusu Yücel Geçim,  Geçtiğimiz günlerde de Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu ve Atatürk İlkokulu bahçesinde ikişer gün olmak üzere okul bahçesinde gezici müzemizi vatandaşlar ve öğrencilerle buluşturduk. Okullarımızda da büyük ilgi görmüştü. Devamlı olarak ülke genelinde il ve ilçelerimizi  gezerek halka Çanakkale'de verilen mücadeleyi tablolar, temsili siperler, yemek kapları mermi kovanları, asker çarığı,asker matarası,bombalar, mermiler, silahlar, subay, astsubay ve erlerin özel eşyalarını sergilendiği gezici müze TIR’ımızda ayrıca Şehitler Abidesi Anıtı maketini  halkımıza ve öğrencilerimize  anlatmaya çalışıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza ülkemizin ne kadar zor şartlar altında ülkelerini savunan ve çetin savaşların yaşandığı Çanakkale Savaşları’nı öğrencilere ve halkımıza Çanakkale ruhunu yaşatıyoruz. Çanakkale 1915 Gezici Müzemiz halkımıza ve öğrencilere ücretsiz olarak ziyarete açık. Okullardan bize davet geldiğinde il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerinden izin alarak davet edilen okula giderek okul bahçesinde TIR’ımızı öğrencilerle buluşturuyoruz. Özellikle Çanakkale’ye gidemeyen öğrenciler içinde Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR’ımız faydalı oluyor” dedi. Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR’ını gezen  Tepe Ortaokulu ve İlkokulu öğrencileri de, “Çanakkale savaşlarını tarih kitaplarında okuduk ama atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatanın bir karış toprağını bile vermemek için ne tür fedakarlık yaptıklarını gezici müzede de görüp öğrenmek çok daha iyi oldu.  Bizlere bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10