Çerkezköy'ün eğitim sorunu masaya yatırıldı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün METEM'de dün 14.00-16.00 saatleri arası düzenlediği toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ilçe genelindeki eği

Çerkezköy 7.11.2017 21:47:00 0
Çerkezköy

“GÜMÜŞ OKULLARLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİLER VERDİ”

 

Türk Tekstil Vakfı Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okul müdürleri, okul aile birliği başkanlığı ve rehber öğretmenler katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, ilçedeki mevcut beş devlet anaokulu hakkında bilgiler verdi ve anaokullarında geçen yıla göre 69 öğrencisi artışı olduğunu ve toplam 962 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.

 

“İLÇEYE OKULLAR KAZANDIRILIYOR”

 

Gümüş toplamda 14 ilkokulda toplam 11 bin 160 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti. Beş ilkokulun devam ettiğini ve bu okulların yeni eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini kaydeden Gümüş “ 21 derslikli Zeki Algur İlkokulu’nun inşaatı devam ediyor. Şehit Dinçer Ersoy ilkokul bahçesine yapılacak 21 derslikli okul, Nurullah Narin Ortaokul bahçesine 21 derslikli ilkokul, Kızılpınar’a 21 derslikli ilkokul ve Kızılpınar Domuzdere Mevkii’ne 24 derslikli ilk okul yapımı planlanıyor. Çerkezköy’de üç İmam Hatip Ortaokulu ve toplamda 14 ortaokul bulunuyor. Bu okullarda toplam 11 bin 373 öğrenci eğitim görüyor. Ortaokullarda yüzde 34.47’sinde ikili eğitim, yüzde 60.53’ünde ise normal eğitim yapılmaktadır. Yatırımlarımız içinde 32 derslikli Yusuf Şenel Ortaokulu, İnci Narin Yerlici Lisesi bahçesine 21 derslikli, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’na sekiz derslik ek bina ortaokul planlanmaktadır” diye konuştu.

 

“LİSELERDE TOPLAM 9 BİN 163 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR”

 

Gümüş “ İlçemizde biri İmam Hatip Lisesi olmak üzere 10 adet lise bulunmaktadır. Bu okullarımızda toplam 8 bin 200, 6 özel lisemizde de toplam 963 öğrenci olmak üzere toplam da 9 bin 163 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Okullarımızın tamamı normal eğitim yapmaktadır. Okullarımızda 300 derslik bulunmaktadır.Sınıf başına düşen öğrenci sayısı ortalama 27 öğrencidir. Özel okullarda toplam bin 813 öğrenci eğitim görmektedir. Toplam öğrenci sayımız ise 34 bin 526’dır. Okullarımızda toplam 213 personel çalıştırılmaktadır” dedi.

 

“OKULLARIMIZI 3 RİSK GRUBUNA AYIRDIK”

 

Gümüş’ün ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Bugün burada geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştiriyoruz.

 

Bu yıl okullarımızın güvenliği ile ilgili aldığımız güvenlik konusunu üç risk grubuna ayırdık.  Okullarımızı ilçe milli eğitim müdürümüzle sık sık ziyaret ederek okullarımızın güvenliği olmak üzere fiziki durumları ve her yönü ile ilgili okul yöneticilerinden bilgiler alarak sorunları çözümlüyoruz. 12 okulumuza özel güvenlik alınacak. Okullarımızın güvenliği önemli ve bizde buna çok önem veriyoruz. Bu konuda gerekli önlemi aldık. Ayrıca madde bağımlılığı ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ile önümüzdeki günlerde ÇOSB konferans salonunda bir toplantı yapacağız. Ayrıca uyuşturucu ile yapılan mücadele de fazla başarılı değiliz. Bu konuda daha etkin bir çalışma yapacağız. Bunda da siz okul yöneticilerine ve rehber öğretmenlerimize büyük görev düşüyor.  Aldığımız polisiye tedbirler yeterli olmuyor. Bu nedenle sizlerin de bu konuda gerekeni yapmanızı istiyorum. Ayrıca öğrencilerin teknoloji bağımlılığında kurtarmak için onları kitap okuma alışkanlığına ve spor yapma alışkanlığına yönlendirmemiz gerekiyor ve bu konuda da çalışmaların hızlandırılmasını istiyorum. Hükümetin aldığı karar gereği 2019’da tüm okullarımız tekli eğitime geçirilmesini sağlayacağız ve bu konuda elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız. Ayrıca Suriyeli çocukların eğitim görmesi içinde okul açma çalışmamız var. Suriyelilerin eğitim almalarını ve Türkçe öğrenmelerini sağlayacağız.  Okulların kent güvenlik  sistemine entegre olması için bahçe aydınlatılması ve okullarda güvenlik kamera eksikliği varsa bunların kısa sürede giderilmesi sağlanması için okul yöneticilerinden istiyorum. Bu konularda önerileriniz ya da şikayetleriniz var ise sizleri taleplerinizi bekliyorum” dedi.

 

SORUNLARINI ANLATTILAR

 

Konuşmaların ardından okul yöneticileri, rehber öğretmenler ve okul aile birliği başkanları okullarında yapılması gereken ya da eksik olan güvenlik sistemi ve aydınlatma gibi sorunlarını dile getirdiler ve bunların yapılmasını talep ettiler. Toplantı sonunda Kaymakam Abban güvenlik başta olmak üzere diğer eksiklikleri olan okul müdürlerine bunların kısa süre içinde tamamlamaları talimatını verdi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10