Yöresel gıdalar pazarı kuruldu

Çerkezköy Halk pazarının balıkçılar çarşısı yanındaki park alanına 40 çadırdan oluşan yöresel gıdaların satıldığı 'Yöresel Gıda Pazarı' kuruldu.

Çerkezköy 9.11.2017 21:05:00 0
Yöresel gıdalar pazarı kuruldu

10 GÜN AÇIK KALACAK

 

Birçok il ve ilçede yöresel olarak yetişen ürünler ile o bölgelerde ev yapımı katkı maddesi olmadan organik olarak üretilen tereyağ,peynir,erişte,makarna, ev baklavası, yaprak sarma gibi çeşitli yiyecekler ve içeceklerin satışı yapıldığı yöresel gıdalar halk pazarı dün kapalı halk pazarının bulunduğu alanda hizmet vermeye başladı. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre yöresel gıdalar halk pazarının on gün süre ile sabah 09.00’dan gece 22.00’ye kadar açık kalacağı kaydedildi.

 

“YÖRESEL GIDALAR PAZARINDA YOK YOK”

 

Yöresel yiyecek ve içeceklerin satışı yapıldığı Yöresel gıdalar pazarı Çerkezköy belediyesi tarafından  alışveriş çarşısı şeklinde dizayn edilen  40 çadırdan oluşuyor. Her satış noktasında çeşitli yiyecek ve içeceklerin yanı sıra tatlıdan tuzluya kadar her şey bulunuyor. Özellikle Erzurum, Trabzon, Erzincan, Sivas, Gaziantep, Adana, Bursa, Çanakkale, Tokat, Kastamonu, Yozgat,Ordu, Samsun,Kayseri,Sakarya, Aydın,İzmir, Gümüşhane,Giresun, Bolu,Amasya,olmak üzere bir çok il ve ilçelerde yetişen yiyeceklerin yanı sıra bu il ve ilçelerde  vatandaşların katkı maddesi kullanmadan hijyenik ortamda üretim yaptıkları ev yapımı tereyağ, peynir,tulum peyniri,eski kaşar gibi çeşitli peynir çeşitleri,ev yapımı tarhana, erişte  ve makarna çeşitleri,sarmalık salamura yaprak,ev yapımı baklava çeşitleri,ev yapımı pişmiş yaprak sarma,kuru meyve çeşitleri,kayısı,üzüm,incir, kuşüzümü ,Kuşburnu,Yöresel bal çeşitleri,Karadut şerbeti,helva çeşitleri,reçel çeşitleri,nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek,Kuru gıda çeşitleri,ve pirinç çeşitleri,baharat çeşitleri,bulgur çeşitleri,Taze kaşar  olmak üzere  çok çeşitli yiyecek ve içecek satışı yapılıyor.

 

HALK İLK GÜNDEN BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

 

Yöresel gıdalar halk pazarında satışı yapılan yöresel gıda ve içeceklere perşembe pazarına gelenler yöresel gıdalar pazarına da ilgi gösterdi ve vatandaşlar bu pazarda da kendilerine                                                                 ve keselerine uygun buldukları gıda ve içeceklerden almadan geçmedikleri gözlemlendi. Yöresel gıdalar pazar esnafı Çerkezköy halkına on gün hizmet vereceklerini ve belediyenin verdiği on günlük süre sonunda ilgiye göre beş gün daha sürenin uzatılmasını talep edeceklerini ifade ettiler. Pazar esnafı yöresel ürünlerine daha ilk günü Çerkezköy halkının büyük ilgi göstermesinden çok memnun kaldıklarını da ifade ettiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10