Ergene'de anlamlı günde anlamlı açılış

10 Kasım Atatürk'ü anma günü etkinlikleri kapsamında Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen Zübeyde Hanım Parkı'nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Ergene 10.11.2017 19:01:00 0
Ergene

“GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZDİR”

 

Ergene ilçesi Sağlık Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, basın mensupları ve Ergeneli vatandaşlar katılım gösterdi. Törende açılış konuşması gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümü. Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk, bizim için bir ışık olmuştur. Yaptığı devrimlerle, kurduğu Cumhuriyetle her zaman ismimizi dünyaya duyurmuştur. Bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini korumak hepimizin ortak görevidir. Göreve geldiğimiz günden beri eğitim alanında, sağlık alanında ve diğer alanlarda çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü gençler bizim geleceğimizdir” açıklamasında bulundu.

 

“KAZANAN TEKİRDAĞ OLSUN”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Kadir Albayrak da, “10 Kasım’da, saat 09.05’te Türkiye’de hayatın durduğu bir andır. Bugün Tekirdağ’da ve tüm ülkede vatandaşların Ata’sına bağlılığını göstermek için yarıştığı bir gün oldu. Biz, Ata’mızı ne kadar ansak azdır. Ben, Ata’mızı bir kez daha özlemle, minnetle, rahmetle anıyorum. Her ilçenin kendine göre sorunları var, fakat Ergene’nin yeni kurulmasından dolayı sorunları biraz daha farklılık gösteriyor. Bizler, tüm çalışmalarımız ve projelerimizle verdiğimiz sözleri yerine getirmenin huzuru ve mutluluğu ile 30 Mart 2019’da vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız. Bütün bu hizmetlerin sonunda kazanan Ergene, kazanan Tekirdağ, kazanan halkımız olsun” şeklinde konuştu.

 

“ATATÜRK’ÜN YOLUNDA GİTMEK, ÇALIŞMAK DEMEKTİR”

 

Programda daha sonra konuşan Ergene kaymakamı Fatih Kızıltoprak ise, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yılında, kendisi ve annesinin hatırasına yapılmış olan bir parkın açılış töreninde olmaktan mutluluk duyuyorum. Atatürk’ün yolunda gitmek, çalışmak demektir. Bu noktada Mustafa kemal Atatürk’ün fikirleri ışığında çalışmamız gerekmektedir. Atatürk kendisine ve sonraki nesillere her zaman,‘Benim yolumda gitmek istiyorsanız çalışacaksınız’ derdi. Bu bizim için bir görevdir. Bu noktada Ergene Belediyesi’nin bu parkı açmasını çok anlamlı buluyorum. Ergene’de kadınlarımızın doğal ürünlerini sunacağı bir park oldu. Ben destek ve emek veren herkesi kutluyorum” açıklamasında bulundu.  Konuşmaların ardından Başkan Kadir Albayrak, yöresel ürünlerin satıldığı stantları gezerek kadınlara çiçek takdim etti. Tören, alkışlar eşliğinde kurdele kesimi sona erdi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10