"Sendikalı olmak yasal bir haktır"

Teksif Sendikası örgütlenme uzmanları Kenan Uçar ve Vehbi Atik Çerkezköy olmak üzere Trakya genelinde faaliyet gösteren Tekstil işkolundaki sendikasız işçileri Teksif Sendikası çatısı altında örgÃ

Çerkezköy 10.11.2017 19:03:00 0

“BÖLGEMİZDE SENDİKASIZ ÇALIŞAN BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Teksif Sendikası örgütlenme uzmanı Kenan Uçar” Yurt genelinde olduğu gibi Trakya bölgemizde de sendikasız  çalışan tekstil işkolundaki emekçi kardeşlerimizi Teksif Sendikası çatısı altında örgütleme çalışmalarımız  yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu örgütleme çalışmalarımız kapsamında  bir süre önce Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde örgütlenme çalışmamız sırasında Ordu Tekstilde sendikalı oldukları için 4 sendika üyemiz işten çıkarıldı. Biz bu konuda işyeri hakkında yasal işlemleri başlattık. İşten atılan arkadaşlarımıza rağmen bu işyerinde çalışan arkadaşlarımızın hepsi sendikamıza üye olmaya başladı.Sendikasın işyerlerinde çalışan arkadaşlarımızın sendikalı olmaları yasal haklarıdır” açıklamasında bulundu.

 

“İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARIMIZIN HAKLARI SENDİKAMIZ KARŞILAYACAK”

 

Teksif Sendikası Örgütlenme uzmanı Vehbi Atik ise, “Bizin yaptığımız araştırmaya göre bölgemizde sendikasız işçi çalıştıran çok sayıda fabrika bulunuyor. Biz Teksif Sendikası olarak sendikasız işçi çalıştıran ve sendika sokmayan işyerlerinde çalışan emekçi kardeşlerimizin yasal hakkı olan sendikalı olmalarını sağlamak için tekstil işkollarında çalıştıkları işyerinde sendikalı olarak çalışmalarını sağlamak için sendikamıza üye yapıyoruz ve sendikamız çatısı altında örgütleyerek yasal haklardan faydalanmalarını sağlıyoruz. Her işyerinde çalışan arkadaşımızın sendikalı olması yasal bir hak olduğunu da bilmelerini isteriz. İşten atılan arkadaşlarımızın hakları da sendikamız karşılamayı taahhüt eti.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

                                                


0282 726 91 91
0282 747 65 10