Gönül Verenler'den termik santrale hayır kampanyası

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Çerkezköy ve Kapaklı İlçe sınırları içerisine kurulması planlanan ve kömürlü termik santrale karşı imza kampanyası başlattı.

Çerkezköy 12.11.2017 21:17:00 0
Gönül Verenler

Dernek Başkanı Murat Akay toplanacak imzaların Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne götüreceklerini ve bu konuda duyarlı olan tüm Çerkezköy ve Kapaklı halkının Tunalı Butik Otel’e gelerek bakanlığın bu konudaki ÇED raporuna itiraz ettiklerini belirten  dilekçeleri imzalamalarını istedi.

 

“BÖLGEMİZE TERMİK SANTRAL YAPILMAMASI KONUSUNDA KARARLIYIZ”

 

Çerkezköy’e Gönül Verenler Dernek Başkanı Murat Akay, “Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimiz sınırları içerisine toplam 500 bin hektarlık bir alana yapılması planlanan kömürlü termik santral başka bu iki ilçemiz olmak üzere tüm Trakya Bölgesi’ni etkileyecek ve binlerce insanımız ölecek, doğa yok olacak, tarım ve bitecek, hayvancılık ölecek. Biz ne yaşadığımız yere nede Trakya’nın başka bir yerine termik santral yapılmasını istemiyoruz ve buna karşıyız. Çünkü yıllar önce Çernobil’de meydana gelen termik santral vakasında ülkemizi bile etkiledi ve bir çok insanımız termik santralın çıkardığı gazdan zehirlendi  kanser oldu binlerce insanımız hayatının baharında öldü.Bir kaç yıl Karadeniz Bölgesi’nde yetişen ürünler zehirden etkilendiği ve kanserasyon içerdiği için telef oldu. İşte bu ve buna benzer daha birçok nedenlerden dolayı insanlarımızın, doğamızın ve kısaca geleceğimizin yok olmaması için termik santral yapılmasını istemiyoruz. Bu konuda da kararlıyız ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızı bu konuda duyarlı olmalarını istiyor ve gerekeni yapmalarını bekliyoruz.”dedi.

 

BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

 

Başkan Murat Akay, termik santral yapılmaması için dernek olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını da belirterek, “ Duyarlı vatandaşlarımız derneğimizin başlattığı hayır kampanyasına imza vermek için Gazi Osman Paşa Mahallesi  eski balıkçılar çarşısının olduğu yerdeki Tunalı Butik Otel’e gelerek burada Tekirdağ Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’nün askıya çıkardığı termik santralle ilgili yazısına red imzası vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10