Tekirdağ'ın kurtuluşu kutlandı

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümü düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı.

Tekirdağ 13.11.2017 19:43:00 0
Tekirdağ

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı dolayısıyla Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir tarafından Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Valilik önünde gerçekleşen törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Tekirdağ Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Selçuk Kubilay Topçu, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ile askeri erkân, il protokolü, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“TEKİRDAĞ’IMIZIN BU ONURLU VE GURULU GÜNÜ KUTLU OLSUN”

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yayınladığı mesajında; ‘’Türk milleti vatanı uğruna şehit ve gazi olmayı her zaman kutsal bir görev saymış, vatanı için savaşmaktan hiçbir zaman kaçınmamıştır. Milletimizin, kazanılması imkânsız savaşlardan başarıyla çıkması ve cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan da işte bu ruhtur. O ruh ile Anadolu’nun Avrupa’ya açılan kapısı olan güzel ilimiz Tekirdağ,  95 yıl önce bugün hiçbir vesayeti kabul etmeyen ecdadımız, güzel şehrimizi 13 Kasım 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtararak şanlı bayrağımızı yeniden göndere çekti.  Tekirdağ’ımızın bu onurlu ve gururlu günü kutlu olsun!  Kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için kahramanlıkla mücadele vererek milletimiz için göğsünü siper etmiş başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyorum.   Vatan size minnettardır.’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’SAVAŞ MEYDANLARINDA KAZANILAN BÜYÜK ZAFERLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULMASI İLE TAÇLANMIŞTIR’’

 

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tekirdağ'ın kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle gönderdiği mesajının okunmasının ardından kürsüye davet edilerek konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kadir Albayrak, "Bugün 13 Kasım, güzel Tekirdağ'ımızın kurtuluş bayramı' Hepimiz için mutlu, gururlu ve onurlu gün' Bağımsızlık ruhu, tarih bilinci ve vatan sevgisiyle dosta - düşmana birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösterdiğimiz gün, bugündür. Askeri dehasıyla zaferden zafere koşan, Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, Cumhuriyet'imizin kurucusu, devrimlerin ve çağdaşlaşmanın öncüsü; Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bütün dünyanın hayran olduğu ve tarihe yön veren eşsiz bir liderdir. Özgürlük ve bağımsızlığından tarihin hiçbir döneminde ödün vermeyen milletimiz, en zor zamanında "Ya istiklal, ya ölüm" diyen Ata'mızın önderliğinde, Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvelin ordularına en ağır yenilgileri yaşatarak şanlı bir destan yazmıştır. Savaş meydanlarında kazanılan büyük zaferler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile taçlandırılmıştır. Özgürlük, bağımsızlık ve milli egemenlik esaslarına dayanan Cumhuriyet'imiz, Türk tarihinin en büyük demokrasi, çağdaşlaşma ve kalkınma projesidir. En karanlık döneminde varoluş mücadelesi veren milletimiz, Ata'mızın başlattığı Milli Mücadele sayesinde kendi küllerinden doğmuştur. Savaş yıllarında büyük acılar yaşayan milletimiz bir daha Kurtuluş Savaşı vermek zorunda kalmasın diye Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesini yönetimde hâkim kıldı. Ülkemizin dört bir yanında çağdaşlaşma ve kalkınma seferberliği başlattı. Yoksulluğa, cahilliğe ve adaletsizliğe karşı savaş açtı. Atatürk'ün 15 yıl süren Cumhurbaşkanlığı döneminde, ülkemiz hızla çağ atladı ve güçlü ülkeler arasındaki yerini aldı. Bizler Cumhuriyet nesilleri olarak tarihten aldığımız dersler sayesinde vatanımıza sahip çıkıyor ve Atatürk'ün ilke ve devrimlerini yaşatmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“ÖNEMLİ BİR GÖREVDİR”

 

Başkan Albayrak konuşmasında ayrıca çağdaşlaşma yolunda Atatürk İlke ve devrimlerinin en önemli rehber olduğunu belirterek, "Zor şartlarda kazanılan bu vatana sahip çıkmak tüm yurttaşlarımıza düşen önemli bir görevdir. Ata'mızın "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözünden hareketle, her nerede olursa olsun görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız. İyi birer insan ve vatandaş olmalıyız. En önemlisi de Ata'mızın bize armağan ettiği bu güzel yurdu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmalıyız. En büyük değerimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkardığımız günleri hep beraber görebilme ümidiyle, tüm Tekirdağ halkının Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi saygı, özlem ve rahmetle anıyorum." Şeklinde konuştu.  Başkan Albayrak’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Bandosunun gerçekleştirdiği gösteri ile tören son buldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10