Çerkezköy'de artan araç sayısı trafiği zorlaştırıyor

Çerkezköylüler ilçede her geçen gün yoğunlaşan ve giderek sorun haline dönüşen trafik sorununa ilgili ve yetkili makamların artık el atmasını istediklerini belirtti.

Çerkezköy 13.11.2017 19:48:00 0
Çerkezköy

İLÇE TRAFİĞİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN YETKİLİLERİN EL ATMASI BEKLENİYOR

 

Vatandaşlar, “Nüfusu hızla artan sanayi kenti ilçemiz Çerkezköy’de devamlı  artan araç sayısı ile birlikte yaşanan araç yoğunluğu kent trafiğini gün içinde çözümlenmez hale getiriyor. Bu yetmiyormuş gibi bir de gelişi güzel ve keyfi yol ortasına araç park etmeler, trafik akışını engellediği gibi, vatandaşların karşıdan geçmesine bile birçok sürücü yayaya yol verme zahmeti göstermemesi kent trafiğinin durumunu gözler önüne seriyor. İlçede devamlı artan nüfus ile birlikte araç sayısının da devamlı artması ilçe trafiğinin çözümünü zorlaştırıyor ve bu nedenle vatandaşlar trafiğin çözümü için belediyenin bu yöndeki çalışmalarına  yetkililerinde yardımcı olmasını istediklerini belirttiler.

 

YOLCU DURAKLARI ÖNLERİNE PARK ETMELER SIKINTI YARATIYOR

 

Her gün trafiğin en yoğun olduğu Atatürk  Caddesi, Öztrak Caddesi ve Uğur Mumcu Caddesi’nde  park yerleri dışında  ve şehir için yolcu taşımacılığı yapan  özel halk otobüsleri için konulan durak önlerine gelişi güzel araç parkları trafik akışını engellemeye devam ediyor. Bu durumdan yakınan vatandaşlar ile şehir içi yolcu taşımacılığı yapan halk otobüsleri sürücüleri, artık bu duruma bir son verilmesini istediklerini belirttiler. Özel Halk Otobüs şoförler, “Yolcu duraklarının önüne araç parkları sıkıntı yaratıyor.çoğu zaman duraklara giremiyoruz ve mecburen yol ortasında durarak indi bindi yapmak zorunda kalıyoruz” dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10