Pınarçalı kadınları termik kaygısı sardı

Kapaklı ile Çerkezköy ilçe sınırları içerisine yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı bir tepki de Pınarçalı kadınlardan geldi. Benimser Kuzular öncülüğünde Pınarçal

Çerkezköy 13.11.2017 19:50:00 0
Pınarçalı kadınları termik kaygısı sardı

PINARÇALI KADINLAR TERMİK SANTRALE KARŞI İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

 

Kapaklı’nın Pınarça Mahallesi sınırları içinde yapılması planlanan ve 500 bin hektarlık alanı kapsayacak olan kömürlü termik santrale karşı Kapaklı ve Çerkezköy’den tepkiler artmaya başladı. Pınarça Mahallesi kadınları termik santral istemediklerini söyleyerek termik santrale karşı imza kampanyası başlattıklarını belirttiler. Pınarça sakinlerinden Benimser Kuzular öncülüğünde imza kampanyasında 15 kadın yer alıyor.

 

ZEHİR SOLUMAK VE ÇOCUKLARIMIZIN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ

 

Kampanyaya öncülük eden Pınarçalı Benimser Kuzular, “Mahallemizin sınırları içinde yapılmak istenen kömürlü santrale karşıyız ve yapılmasını istemiyoruz. Geleceğimizin yok olmasını istemiyoruz. Trakya’mızın doğa yapısıyla, havasıyla ve herşeyi ile en güzel yaşanılabilir yerlerinden olan Pınarça’mızın termik santral sevdası nedeniyle yol olmasını, doğamızın yok olmasını, geleceğimiz olan başta çocuklarımızın genç yaşta ölmesini, istemiyoruz. Bölgemizde bu santralin yapılmaması için Pınarçalı kadınlar olarak elimizi taşın altına koyduk. Kadınlar olarak başlattığımız imza kampanyamıza mahalle halkımız başta olmak üzere Kapaklı ilçe genelinde ve Çerkezköy ilçe genelinde de bölge halkımız ilgi gösteriyor. Biz bu konuda kararlıyız. Biz zehir solumak istemiyoruz. Çıkıp da  bu santralin iyi olduğunu kimse bize savunmasın.Eğer yapılacaksa ülkemizde birçok çorak bölgeler var oralara yapılsın. Burası rüzgarın bol olduğu bir yer buralara rüzgar santrali yapsınlar. Bölge halkının sağlığını hiçe sayanlar seçim zamanı da gelmesin istemiyoruz. Termik santral yapılan yerlerde halkın yaşadıklarını görüyoruz.Ayrıca Trakya’nın hiçbir yerine de yapılmasını da kesinlikle istemiyoruz.”dedi.  

 

KAPAKLI’MIZA TERMİK SANTRAL YAPILMASINA KARŞIYIZ

 

Kapaklı Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Makine Mühendisi Ersin Yavuz,  Kapaklı  ve Çerkezköy ilçeleri genelinde olduğu gibi Pınarça mahalle sakinleri de termik santral yapılmasını istemiyor ve  tepkileri giderek artıyor. Pınarça mahalle kadınları Termik santrale karşı başlattıkları imza kampanyasına erkeklerin yanı sıra tüm mahalle kadınları imza vererek tepkilerini gösteriyor. Şu ana kadar Pınarça mahalle sakini olarak kadınlarımızın  mahallemizde öncülük ederek başlattığı ‘Termik santral istemiyoruz’ istemiyoruz imza kampanyası ilgi görüyor.

 

GELECEĞİMİZİ YOK OLMASINA ÇALIŞANLARA ÖFKELİYİZ

 

Ersin Yavuz, Pınarçalı kadınlarımız bölgemizin doğa yapısının bozulmaması, yer altı ve yer üstü su kaynaklarımızın yok olmaması, tarımın yok olmaması ve hayvancılığın yok olmaması için ormanlarımızın yok olmaması için ve geleceğimiz olan çocukların yakalanacağı hastalıklardan erken yaşta hayatlarını kaybetmemesi için anneler olarak Termik Santrale karşı başlattıkları imza kampanyasına mahalle sakinleri yediden yetmişe kadınlı erkekli destek vermeye devam ediyor. Pınarçalı kadınlarımız termik santrale karşı olmayan iktidar partisi ilçe başkanlarını da kınıyor ve oy zamanı değil böyle durumlarda bizlerin yanında olmasını ve bizlerle birlikte tepki göstermelerini istiyoruz’ diye tepkilerini göstermelerini beklediklerini söylediklerini de dile getirdi.

 

PINARÇA ORMANLARINDA SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM

 

Çerkezköylü emekli Selahattin Günaydın ise, “Ben akciğer kanseri idim ve gitmediğim doktor kalmadı. Her gittiğim doktorun tavsiyelerine uyarak verdiği ilaçları kullandım.Bir gün bir arkadaşım bana sizin orada orman var sen git şifayı doğada  ara dedi. Nasıl olacak bu diye sordum. Önce sigara içiyorsan bırakacaksın ve doğal besleneceksin yediğin içtiğin her şey doğal olacak ve her şeyi ile temiz ve bol oksijenli olan ormanda bir süre yaşayacaksın ve bu hastalıktan bir yıla kalmaz kurtulacaksın dedi. Ben de ona sen yoksa bu konuda doktoramı yaptın sen hekim misin deyince, bana şu cevabı verdi; yıllar önce bende de aynı dert vardı ben öyle yaptım ve kurtuldum şu an çok sağlıklıyım hastalığı böyle yendim dedi. Eve geldim eşime bunları aktardım ve eşim ne kaybederiz deneyelim dedi ve iki gün içinde Pınarca’nın ikiz göller bölgesinde bir çadır kurduk ve altı ay burada yaşadım ve ne yiyip içtiysem hep doğal oldu yani doğal beslendim. Kendimi iyi hissetmeye başladım ve bir gün devamlı gittiğim doktora tepeden tırnağa muayene tahliller yaptırdım. Doktor bana hiçbir şeyim kalmadığını bu hastalığı nasıl yendiğimi sordu.  Ben de her şeyi anlattım. Hayret etti. Eğer bu ormanlar termik santral için yok edilir ise bu bölgede yaşamda biter. Beni yaşama bağlayan bu güzelim oksijen deposu ormanların yok olmaması için bende bana şifa veren bu doğanın faydalarını insanlarımıza anlatıyorum. Bende Pınarçalıların yanındayım ve imza kampanyasını destekliyorum. Bölgemizde  insanlarımızın ölmemesi için, doğanın yok olmaması için, sağlıklı yaşamak için termik santral istemiyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10